SUPERTALENT

POČINJE NOVA SEZONA NAJGLEDANIJE ZABAVNE EMISIJE U HRVATSKOJ Otkrivamo što vas čeka i koje ćete natjecatelje gledati već u nedjelju...

Prijavilo se 1800 natjecatelja, casting je trajao šest mjeseci, a žiri je odgledao 400 točaka

Za dva dana kreće nova sezona “Supertalenta”, najgledanije zabavne emisije u prošloj godini na svim televizijama, koja je svojoj po gledanosti prestigla i neke vrlo atraktivne nogometne utakmice hrvatske reprezentacije.

Taj talent show Nove TV, naime, tada je po epizodi u prosjeku gledalo više od 843 tisuće ljudi, dok je najgledaniju, zadnju pratilo više od milijun ljudi. Bila je to ujedno i najgledanija sezona “Supertalenta” pa nije čudno da i u ovoj, predstojećoj od tog showa rađenog prema licenci “Got Talent” očekuju mnogo.

Skok popularnosti

Upravo zato okupljena je ista ekipa kojoj je na čelu Athanasios Mitrelias, kreativni producent koji se prošle godine pridružio timu Nove TV u realizaciji projekta. Mnogi su upravo u njegovu dolasku vidjeli razlog takvog skoka popularnosti “Supertalenta” među publikom, kojoj se očito svidjela Mitreliasova filozofija da se “treba fokusirati ne samo na izvedbe na sceni ili što je žiri rekao, nego i na životne priče natjecatelja”.

Pored ovog 48-godišnjeg Grka, koji radi za kompaniju Fremantle, u čijem je vlasništvu licenca “Supertalenta” i iza kojeg je više od 20 godina profesionalnog iskustva u različitim televizijskim spektaklima, na projektu je ostao kao izvršni producent i iskusni Hrvoje Osvaldić. Kamen temeljac showa od samog su početka voditeljski tandem Rene Bitorajac i Igor Mešin, a u žiriju su Martina Tomčić, Maja Šuput, Davor Bilman te Janko Popović Volarić.

- Prvo smo u lipnju snimili audicijske emisije i uistinu je bilo odlično. U toj prošlogodišnjoj, za mene prvoj, a za “Supertalent” petoj sezoni, sve mi je bilo novo, od moje uloge u showu do većine ljudi s kojima sam tamo surađivao. Jako dobro smo se poklopili svi u žiriju, Maja i Bilman strašno su zabavni i jako se veselim emisijama uživo. Kandidati i njihove točke su uzbudljive, ima ih jako talentiranih i onih daleko manje, a koji, naravno, misle da su najtalentiraniji.

Bilo je i nekih točaka u kojima stvarno protrnete od straha, jer netko pred vama s nekoliko metara visine visi naglavačke i plašite se da će pasti na glavu. Ima stvarno svega, a na meni je da sve ocijenim bez emocija, fer, objektivno - objašnjava Popović Volarić, koji dok ne krenu live emisije u studenom priprema predstavu u Lutkarskom kazalištu “Pinocchio”.

Posao žirija

Audicijske emisije koje će krenuti ovu nedjelju u 20 sati na programu Nove TV snimane su u studiju na Zagrebačkom velesajmu koji se prostire na 1800 četvornih metara i čija je gradnja i opremanje trajalo 45 dana. Za ovu sezonu prijavilo im se više od 1800 ljudi, a casting kandidata trajao je čak šest mjeseci. Naravno, nisu svi oni stali pred žiri koji je u ovoj sezoni na kraju odgledao 400 točaka. U šestom izdanju “Supertalenta” bit će sedam audicijskih te šest emisija uživo - pet polufinala i finale.

U tom drugom dijelu “Supertalent” će se preseliti u studio veličine 2300 četvornih metara u zagrebačkom Jadran filmu, za čiju je gradnju i opremanje potrebno 90 dana. Tada će i broj članova ekipe porasti sa 110, koliko je radilo audicije na 150. Priliku za polufinale dobit će 50 najboljih, u svakoj emisiji njih 10, a priliku za finale dobit će svaki put po dvoje natjecatelja koji osvoje najveći broj glasova gledatelja.

Vratolomije

Sada, u ovu nedjelju, publika će dobiti priliku vidjeti 13 izvođača. Među njima je i ljubavni, a ujedno i plesni par Blanka i Emilien koji se bave plesom - bachatom. Emilien je inače Francuz, po struci slastičar, a u Hrvatsku se doselio zbog ljubavi. Inače, njihov nastup potaknuo je Maju Šuput da natjera Bilmana da i sam zapleše na sceni s Blankom. Sve u svemu, u prvoj epizodi bit će dosta plesa jer nastupit će i plesna skupina RIS iz Rijeke, samouki plesača Đulijan Jašarević, a dašak orijenta na pozornicu će donijeti Lea Milanović.

Naravno, nisu ples ili pjevanje jedini talenti, pa će se tako Belmin Osmanbegović predstaviti taekwondoom i lomljenjem ploča od siporeksa. Inače, i Janko Popović Volarić okušao se u tome, no bezuspješno, za razliku od Davora Bilmana koji je za razbijanje ploče koristio i ruke i noge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 22:12