POTPISAO UGOVOR ŽIVOTA

POSTAO DRUGI NAJSKUPLJI HRVATSKI OBRAMBENI IGRAČ IKAD, PA ODJURIO NA DOČEK U RODNI KRAJ Stigao s prelijepom curom koja je oduševila nogometaševu majku

 
Duje Ćaleta-Car i Adriana Đurđević
 Niksa Stipanicev / CROPIX

U petak predvečer, direktno iz Marseillea, gdje je dan ranije potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 20 milijuna eura (samo je Dejan Lovren od svih hrvatskih obrambenih nogometaša imao veći transfer) s tamošnjim nogometnim velikanom Olympiqueom, u svoj Šibenik stigao je Duje Čaleta-Car, 21-godišnji stoper Vatrenih, najmlađi igrač hrvatske nogometne reprezentacije koja je osvajanjem srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ostvarila najveći uspjeh u povijesti hrvatskoga sporta.

Na Trgu Republike, između katedrale i Gradske vijećnice, srebrnog Vatrenog dočekali su i pozdravili brojni Šibenčani, obitelj i prijatelji. Na velikom nogometnom dostignuću Duji su tijekom prijema dobrodošlice u Gradskoj vijećnici čestitali i šibenski gradonačelnik Željko Burić te šibensko-kninski župan Goran Pauk, kao i Joško Čaleta, općinski načelnik Dujinih rodnih Bilica.

- Osjećaj je predivan, ovo su najsretniji dani u mom životu. Napokon sam se vratio i sad je vrijeme za obitelj. Presretan sam što smo našim nastupom i uspjehom u Rusiji učinili cijelu našu domovinu Hrvatsku ponosnom. Zahvalio bih se na podršci mojoj obitelji, djevojci... Hvala i svim ljudima iz NK Šibenik u kojemu sam počeo kao sedmogodišnjak i razvijao se, posebice upućujem riječi zahvale mom prvom treneru Mili Petkoviću. Eto, veliko mi je zadovoljstvo što sam i prvi šibenski nogometaš sa srebrnom medaljom i to s najvećeg svjetskog natjecanja - rekao nam je Duje.

- U Marseilleu sam obavio liječničke preglede, sve je prošlo u najboljem redu. Došao sam u veliki klub. Dosad sam išao uvijek korak po korak, ali sazrijelo je vrijeme za promjenu sredine. Prelaskom u Olympique došao sam na stepenicu više i, ako Bog da, i posluži me zdravlje, preda mnom je uspješna nogometna karijera. Ona zapravo tek počinje - dodao je ponosno Ćaleta-Car, koji je za 20 milijuna eura prešao iz austrijskog Red Bull Sulzburga u francuski klub. Time je ovaj mladi Biličanin postao drugi najskuplji hrvatski obrambeni igrač, nakon što je Liverpool za dolazak Dejana Lovrena iz Southamptona platio 25 milijuna eura.

Poslije Šibenika, doček dobrodošlice i veliku pučku feštu Ćaleti-Caru pripremili su i njegovi sumještani u rodnim Bilicama, maloj općini s 2500 stanovnika.

A na velikome slavlju bila je i Dujina djevojka. Adriana Đurđević (26), zgodna pravnica iz Dubrovnika, srčano je navijala za Vatrene u Rusiji, redovito je objavljivala fotografije sa stadiona i iz Moskve, a onda se - jednostavno pritajila.

Dok su djevojke i supruge drugih hrvatskih nogometnih reprezentativaca u ponedjeljak slavile s pola milijuna ljudi na glavnom zagrebačkom Trgu, Adriana je sve pratila na televiziji.

Zbog toga su se mnogi i zapitali gdje je nestala lijepa Dubrovkinja, ali razloga za zabrinutost, srećom, ipak nema. Naime, Adriana je u petak strpljivo čekala Duju dok je on pozirao s obožavateljima i potpisivao autograme, a u rijetkim trenucima privatnosti, nježno ga je držala za ruku. Posebno je bio dirljiv trenutak kad se srdačno izgrlila i izljubila s Dujinom majkom Nevenkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:26