IMA 13 GODINA

PRILIKA ŽIVOTA PRED MIJOM NEGOVETIĆ Naša mlada pjevačica nam je otkrila: 'Imam ponudu za holivudski film, riječ je o glavnoj ulozi!'

 Boris Kovacev / CROPIX

Mia Negovetić, 13-godišnja riječka osmašica, oduševila je ponajprije svojim nastupima i pobjedom u showu “Zvjezdice”, a zatim i izvedbom himne na mimohodu u povodu prošlogodišnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Njen su pjevački talent potom prepoznali i u SAD-u i pozvali je da izvede Beyoncin hit “Listen” u showu Stevea Harveyja “Little Big Shots”, a snimku nastupa je na YouTubeu pogledalo gotovo četiri milijuna ljudi. Mia će za nekoliko dana ponovno napraviti velik iskorak i postati najmlađa samostalna izvođačica u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

“Ideja je nastala dogovorom između maestra Zdravka Šljivca, ljudi iz dvorane ‘Lisinski’ i moga tate”, počinje Mia. Pratit će je Zagreb Stars Orchestra, a najavila je da će joj se na pozornici pridružiti i poznati gosti - Vanna, Stjepan Hauser, Marko Tolja te Damir Kedžo.

Svugdje je traže

- Bit će pjesama na hrvatskom, engleskom i talijanskom. Pjevat ću sve one pjesme sa ‘Zvjezdica’ i one što sam pjevala na koncertu u Opatiji, a bit će i nekih koje nisam do sad nigdje izvodila - kratko najavljuje svoj repertoar te dodaje da ovakva prigoda zahtijeva i posebnu kostimografiju i scenografiju. Zasad se za veliki solistički nastup priprema kod kuće, uz pomoć roditelja, a očekuju je i tonske probe s bendom i orkestrom. Nada se kako će je u publici, uz obitelj, bodriti i prijatelji koji su ponosni na njene uspjehe.

Mia spretno balansira između brojnih nastupa, školskih obaveza i gimnastičkih treninga. Želja joj je sljedeće godine upisati sušačku gimnaziju, a nastavit će i trenirati.

“Prije sam bila ukupna pobjednica svih uzrasta škole gimnastike u GK Rijeka tako da sam nedavno počela i s natjecanjima u drugim gradovima gdje se natječem zajedno sa svojim klubom”, govori svestrana osmašica. O upisivanju glazbene škole još uvijek ne razmišlja, ali kod kuće s ocem vježba klavir i gitaru.

Iako je prethodno najavljivala da bi voljela otvoriti slastičarnicu i nazvati je Mijine slastice, u međuvremenu se situacija promijenila u korist pjevanja. Unatoč tome, mlada pjevačica u gusti raspored povremeno uspije ugurati i pripremu kolača.

Ovog se ljeta odmorila od nastupa, izuzev onih na otvaranju Opatijskog ljeta, kad je snage udružila s Markom Toljom, Damirom Kedžom i Ninom Kraljić, te na nedavnom Festivalu dalmatinske šansone, gdje je izvedbom “Perdere l’amore” rasplakala publiku. “Bila sam malo na selu, malo na moru i s tatom, mamom, sestrom i psom na barci”, prepričava ukratko Mia svoje ljetne praznike.

Nakon nekoliko mirnijih ljetnih mjeseci, uz uzbudljiv solistički koncert, očekuje je niz nastupa, pa čak i poneki inozemni. “Postoje neki dogovori vezano uz odlazak u Argentinu na jedan njihov poznati show, u Njemačku, pa opet u Ameriku, ali ništa još nismo potvrdili”, tajnovito odgovara. Talentiranu djevojčicu obasipaju pjesmama u nadi da će ih otpjevati, no ona ne planira uskoro uskočiti u studio i snimati vlastitu glazbu.

Američki san

Prihvatila je ponudu za sinkronizaciju crtića, a najveća je vijest mogućnost za snimanje filma u Hollywoodu.

- Zvali su filmski producenti koji su mami i tati poslali scenarij za film i vjeruju da bih ja bila idealna za glavnu ulogu. To bi mi zaista bilo zanimljivo jer volim i glumu, uz pjevanje, naravno - pojašnjava skromno Mia.

O detaljima brojnih angažmana koji joj se nude još ne može govoriti, a već je sada jasno da je velika želja, karizma i nevjerojatan glas mogu odvesti do međunarodnog uspjeha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 14:03