POSVETA VELIKANU

SA SUZOM U OKU: 'A STRANA' U ČAST OLIVERU DRAGOJEVIĆU Popularni HRT-ov show startao u novu, treću sezonu - posebno emotivnom emisijom

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.11.2018. u 23:20

HRT

 

Hrvatska radiotelevizija  startala je večeras u novu, treću sezonu popularne „A strane“ u PT terminu u 20:05 na svom Prvom program (HRT-HTV1)  posebnom, prvom emisijom  – u čast Oliveru Dragojeviću.

Njegovi  glazbeni prijatelji, zajedno sa Simfonijskim orkestrom i Zborom  HRT-a, dočarali su nam dio velikog  Oliverovog opusa i ispričali priču punu ljubavi.  Prisjetili su se posebnih trenutaka koje su dijelili s Oliverom na sceni i izvan nje. Kao što je i Jacques Houdek rekao - da su najveći  uvijek najjednostavniji - takav je u životu bio i Oliver. Obilježio je naša djetinjstva, odrastanja, starenja… i mnoge je naše trenutke svojim jedinstvenim izvedbama učinio nezaboravnim.

Obožavao je vrhunske instrumentaliste i različite glazbene žanrove. “Uživao je u glazbi, gušta je!“, rekla je Zorica Kondža. A jedan od najboljih usnoharmonikaša na svijetu, Antonio Serrano, neobično je zahvalan što ga je Oliver prihvatio u svoju glazbenu obitelj.

HRT
 

Marko Tolja se prisjetio Oliverove neposrednosti - poziv na gostovanje s Oliverom u najvećim svjetskim dvoranama uvijek će mu biti jedan od najdražih trenutaka u karijeri, a Goran Karan se podsjetio njihove zajedničke suradnje, te koliko se Oliver nije štedio radeći.

Tony Cetinski ispričao je kako je i zašto nastao  njihov zajednički duet „Morski vuk“, a Damiru Urbanu Oliver je bio najbolji primjer  kako  netko poznat i slavan može biti nevjeroajtno normalan i skroman.

HRT
 

Takvog Olivera pamti i Tedi Spalato  - kao samozatajnog čovjeka koji se nije pokazivao i koji je samo želio da svijet bude bolji, ljepši i pun ljubavi, a  Hari Rončević  je potvrdio da  sve što je Oliver radio, radio je iskreno, i to su ljudi prepoznali.

 

Glazbenici koji su Olivera najduže pratili, njegovi „Dupini“, prisjetili su se najdražih zajedničkih trenutaka: od iznenadnih koncerata na parkingu do američke turneje, kad su slučajnim nastupom u jednom baru oduševili tamošnju publiku, a  Ninu Badrić  je oduševio kad ju je  nakon mnogo godina prepoznao kao „onu malu dosadnu djevojčicu iz zbora“.

HRT
 

Petar Grašo je ispričao anegdotu o tome kako su jednom bili skoro izbačeni iz hotela - zbog zajedničkog muziciranja dugo u noć.

HRT
 

„Pjesme su tu, one ostaju zauvijek i treba ih pjevati, bez obzira što i  gledatelji znaju, a i mi znamo da nismo Oliver“, rekla je pak Vanna.  “Oliveru nikad nije nedostajalo strasti i entuzijazma”, rekao je Nikša Bratoš, a Anti Geli Oliver je uvijek bio “nulta točka od koje se kretalo i do koje je trebalo doći u glazbi”.

HRT

Maestro Alan Bjelinski je rekao kako ga je Oliver naučio miru i dubokom poštovanju prema svakom čovjeku, a Stjepan Hauser je priznao kako će  “Oliverov glas zauvijek pjevati kroz njegovo čelo, gdje god on svirao”.

Oliver je glazbi dao sve, cijeloga sebe, a glazba mu je vratila na najljepši način, dala mu je, baš kao u njegovoj pjesmi - krila da ga ponesu kud god želi!

To su bili samo neki od dirljivih trenutaka prve emisije “A-strane”, koju će i glazbeni gosti i gledatelji HTV-a zacijelo još dugo pamtiti.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo