PETAR GRAŠO

Privilegija je raditi s najboljima. U tome svemu je užitak i najteži proces

Sretan sam zbog nominacije jer to je nagrada publike, koja mi je oduvijek bila najvažnija
Petar Grašo
 Bruno Konjevic / CROPIX

Petar Grašo za nagradu Zlatni Studio nominiran je u dvije kategorije: za Pjevača godine i Hit godine, s pjesmom ‘Ako te pitaju’. No, Splićanin je priznanja za svoj rad u 2018. godini već počeo primati, pa ga je tako Hrvatska diskografska udruga prošlog tjedna, na osnovu podataka dobivenih s nacionalnih top listi radijskog emitiranja HR top 40 i službenih top lista prodaje albuma proglasila najuspješnijim muškim izvođačem u ovoj godini. ‘Ako te pitaju’ proglašena je pjesmom godine, a ujedno i Deezer singl godine.

Ova godina, prema HDU definitivno je u znaku Petra Graše. Što će kazati publika, koja dodjeljuje Zlatni Studio, tek će se doznati, a Grašu pitamo je li ga iznenadila nominacija?

- Pjesma ‘Ako te pitaju’ doista je osvojila ljude na ovim prostorima i izuzetno sam sretan zbog toga. Sretan sam i zbog nominacije za Zlatni Studio, jer to je nagrada publike koja mi je, kao što sam oduvijek navodio, najvažnija kategorija - kaže Petar kojeg pitamo koliko je težak proces stvaranja hita.

Neopisivo

- Kada radiš ono što najviše voliš i kada imaš privilegiju biti okružen vrhunskim ljudima i glazbenicima onda je i najteži proces užitak. Tu prije svega mislim na obitelj Huljić, a nakon toga i na sve ostale suradnike koji daju sve od sebe da bi svaka pjesma dobila najbolje ruho i otišla u eter onako kako smo je zamislili - kaže glazbenik.

Na što je u protekloj godini bio najviše ponosan?

- Odradili smo puno velikih koncerata: od Arene u Varaždinu, Zadru, Osijeku, Zürichu pa nadalje. Sretan sam što je ekipa oko mene zadovoljna i što je atmosfera na koncertima jednostavno neopisiva - govori Grašo, kojeg pitamo je li mu u godini na izmaku možda najteže bilo to što je u žiriju RTL-ovih Zvijezda sjedio do Tončija Huljića, s kojim se cijelo vrijeme showa ‘pripetavao’?

ZA NOMINIRANE U SVIM KATEGORIJAMA NAGRADE 'ZLATNI STUDIO' GLASAJTE OVDJE!

- Svaki trenutak proveden u društvu Tončija Huljića je jedno iskustvo koje ne bih preporučio ljudima slabijih živaca i srca (smijeh). Šalim se, naravno. Bilo mi je zadovoljstvo biti u žiriju Zvijezda i jedan od razloga mojeg pristajanja bio je i to što je Tonči tamo. S njim imam odnos kao s članom obitelji i naše zezanje i humor je rezultat toga - otkriva glazbenik čiji su počeci vezani uz Olivera Dragojevića koji nas je ljetos napustio. Po čemu će ga pamtiti?

Vezan uz Olivera

- Svi ga pamtimo i trebamo pamtiti po onome što je on najviše volio, a to su glazba, koncerti i glas koji je utkan u svaku poru naših života. Moja karijera počela je njegovom zaslugom, pjevao je neke moje pjesme i svirali smo prelijepe koncerte zajedno. Mogao bih o tome pričati puno više, no nisam ljubitelj javnog razmetanja Oliverovim imenom da bi se dobila medijska pažnja. Tugovati i voljeti je najbolje u tišini i u sebi - kaže Petar, koji otkriva planove za narednu godinu:

- Puno je planova i sljedeća godine već je poprilično ispunjena i koncertima i obavezama.

Nakon božićne pjesme ‘Fritula’ na redu je i novi singl koji izlazi krajem siječnja.

- Radujem se izuzetno svojim rođendanskim koncertima u dvorani Vatroslava Lisinskog koji će se održati 19. i 20. ožujka. U svakom slučaju, moj plan je da nemam velikih planova. Samo glazba, osmijeh i pogled prema naprijed - poručuje Grašo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:55