NOVI STUDIO

SANJA DOLEŽAL UOČI SPEKTAKLA U LISINSKOM Novi fosili slave 50 godina, ali bez Rajka Dujmića: 'Nažalost, njegova borba s demonima nije od jučer'

 
 Biljana Blivajs / CROPIX

Malo je glazbenika koji su se uspješno oduprli mijeni vremena i trendova i koji su bili i ostali omiljeni kod svih generacija. Upravo takvi su Novi fosili koji ove godine slave pola stoljeća postojanja. Proslavu 50. obljetnice benda koji se može pohvaliti time da ne postoji osoba u našoj zemlji koja ne zna barem jednu njihovu pjesmu održat će 1. listopada u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”, a Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec ispričat će priču o bendu na koncertu pod nazivom “Za dobra stara vremena”.

Probe za koncert počet će uskoro, a Sanju pitamo je li teško napraviti listu pjesama koje će otpjevati i tko će na kraju odrediti što će pjevati, a što ne.

- Set-lista još se dorađuje i vjerujem da će tako biti do zadnjeg časa. Nije lako staviti na kup pedeset godina postojanja jedne grupe. S obzirom na jubilej, odlučili smo kronološki prikazati na filmu sve što se zbivalo od početaka do danas. Kontaktirali smo i članove koji su bili na početku grupe, nadamo se da će nam se neki od njih pridružiti i otpjevati pjesme iz tog razdoblja. Na primjer, mnogi ne znaju da su Novi fosili, kad su ih Slobodan Momčilović Moka i Marinko Colnago osnovali 1969. godine, bili samo muški bend. Iz tog razdoblja mnogi znaju pjesmu ‘Kad naš brod plovi’, a ne znaju da su je snimili i izveli baš Novi fosili. Šest godina kasnije, bendu su se pridružili Đurđica Barlović, Vladimir Kočiš Zec i Rajko Dujmić. Pjesme iz tog razdoblja izvodimo obavezno, a ovaj put ćemo izvesti i neke iz razdoblja kad su u bendu pjevale Nataša Mirković i Jelena Fošner. Dakle, mnogo je ljudi stvaralo ovaj bend, svatko je ostavio dio sebe i dao svoj pečat grupi. Mislim da je dobro da ispričamo priču o grupi koja je ostavila trag u pop-glazbi na ovim prostorima - otkriva Sanja.

S bendom već neko vrijeme nije Rajko Dujmić, kojeg neće biti ni na koncertu u Lisinskom. Kako se osjeća dok posljednjih godina loše vijesti o nekad dragom prijatelju i članu benda čita na stranicama Crne kronike?

- Nikome od nas to nije drago. Žao nam je. Nažalost, njegova borba s demonima nije od jučer, bili smo toga svjesni svih tih godina, pokušavali pomoći, moj suprug ga je vodio na liječenje. Žao mi je jer mislim da je jedan od najboljih, najdarovitijih i najgenijalnijih autora glazbe na ovom području. Uz mnoge tekstopisce i njihove stihove te njegovu glazbu, te će pjesme ostati godinama u nama - kaže Zagrepčanka.

Cijeli intervju sa Sanjom Doležal čitajte u Studiju, a osim toga, u novom broju donosimo:

SLAVEN KNEZOVIĆ 'Najviše me angažiraju za uloge kriminalaca i policajaca'

FILIP HRGOVIĆ Emotivan povratak boksačkog šampiona

OPĆA OPASNOST Žestoki Slavonci spremni za Dom sportova

MEGASPECIJAL Sve o sapunicama i serijama na našim TV programima

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:09