EKIPA ZA EUROSONG?

Šuška se da Neno Belan i Indira Levak razmišljaju o odlasku na 'Doru'

Neno Belan i Indira Levak
 CROPIX

Hit! Hit! Hit! Pjesma koju šaljemo na Eurosong mora biti hit, mora imati pitku i pamtljivu melodiju, tako da je skupa s izvođačem na drugom refrenu može pjevati i publika.

S druge strane, staro eurovizijsko pravilo kaže da nema pravila, pa je tako prije dvije godine eurovizijski pobjednik postao Salvador Sobral iz Portugala, s baladom za koju baš i ne znam kako bi prošla kod nas na Dori - kaže Predrag Martinjak Peggy, koji još nije odlučio hoće li se prijaviti na natječaj za Doru 2020.

- Kemijam nešto, znat ću u zadnji čas idem li ili ne - dodaje Peggy. A zadnji čas bit će ove nedjelje, kada završava natječaj za glazbenu večer na kojoj svi glazbenici, priznali oni to ili ne, sanjaju pobjedu.

- Izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije održat će se 29. veljače u Opatiji, a odaziv skladatelja ove godine iznimno je dobar. No, pričekat ćemo 15. prosinca, kada se zatvara natječaj, a onda će pristigle pjesme preslušati sedmeročlani sud sastavljen od troje predstavnika HRT-a te po dva čovjeka iz HGU i HDS-a. Na taj način, bude li moguće, već prije Božića odabrat ćemo 16 pjesama i četiri rezervne - kaže urednik Tomislav Štengl, voditelj projekta Dora, na koju će se najvjerojatnije prijaviti i Neno Belan.

- Neću trčati pred rudo i reći s kojim izvođačem, jer pjesma prvo mora ući na Doru - oprezan je Belan, a zasad se ne želi istrčavati ni Branimir Mihaljević, kojeg smo pitali jesu li točna šuškanja da će Doru pokušati osvojiti s pjesmom koju će otpjevati Indira Levak.

- Samo neka se šuška - smije se Branimir.

- Točno je da i ove godine šaljem skladbu na Doru, jer kao autor u najplodonosnijoj životnoj fazi i kao čovjek koji je ove godine imao možda najviše singlova na top-listama, to smatram svojom dužnošću. Pjesma koju šaljemo na Eurosong po mom sudu mora biti efektna, originalna i drugačija, a mislim da naši autori to mogu napraviti.

Mada, nemam ništa ni protiv toga da se na Doru mogu prijaviti i strani autori čije pjesme moraju pjevati hrvatski izvođači - kaže Branimir, nehotice tako otkrivajući zbog čega je na nedavnoj HRT-ovoj pressici posvećenoj Dori na Prisavlju bio prokušani makedonski skladatelj Grigor Koprov, čovjek koji je godinama radio skladbe za pokojnog Tošu Proeskog.

Koprov, čije su pjesme kao predstavnice Makedonije više puta bile na Eurosongu, odnedavno surađuje s mladim istarskim pjevačem Tedijem Grubicom, pa je izgledno da ćemo i plod njihove nove suradnje čuti dogodine u Opatiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 02:27