KATARINA MAMIĆ

TKO JE NOVA MISS HRVATSKE Dvije godine je u vezi i ne voli izlaske u noćne klubove: 'Još sam u šoku zbog pobjede, a dugo sam se bojala prijaviti...'

 

U konkurenciji od 14 djevojka, studentica Katarina Mamić preksinoć je na Malom Lošinju odnijela pobjedu na 28. Izboru Miss Hrvatske za Miss svijeta 2019.

Jutro poslije izbora, mlada studentica novinarstva koja će 14. rujna proslaviti 23. rođendan bila je vidno uzbuđena, nošena adrenalinom od prethodne noći.

- Odspavala sam možda tri, četiri sata, a čestitke stižu i dalje. Kako za vrijeme prijenosa nismo smjele imati mobitele uključene, a onda sam još ostala na pisti jer su me još slikali, kada sam ga uključila, ugledala sam stotine poruka, čestitki i objava na društvenim mrežama. I još sam u šoku. Jesam li pobjedu očekivala?

Ma svaki dan je bilo drugačije, imala sam jaku konkurenciju, sve djevojke bile stvarno predivne, pa nisam baš očekivali pobjedu. No svakako sam joj se nadala - odgovara iskreno ova 180 centimetra visoka brineta.

Bila je predstavnica Ličko-senjske županije, jer mama joj je iz Smiljana, no rođena je i odrasla u Zagrebu. Završila je 18. gimnaziju, jezičnu, njezin kvart je novozagrebačko Središće, studira na Sveučilištu Sjever i želi se jednog dana baviti istraživačkim novinarstvom.

- Baš zato sam bila presretna zbog nagrada, jer točno mi je to trebalo u ovom trenutku mog života. Jer dobila sam i stipendiju na Poslovnom veleučilištu Zagreb, a kada su mi predali ključeve Opela koji ću moći koristiti godinu dana, ruke su mi se od uzbuđenja počele tresti - prepričava dojmove od noći ranije. Na izbor se prijavila nakon što su je godinama nagovarale prijateljice.

- Jednostavno se prije nisam osjećala spremna, premda sam već sedam godina u modelingu. Ali to su dvije potpuno različite stvari, pa mi je i više vremena trebalo da se odlučim za takav potez - odgovara Mamić.

Zapravo je u modi još od malih nogu, ali bilo je to više zabava kada je kao djevojčica nosila dječje revije.

Sve je to bilo pod budnim okom Katarinine mame, a onda joj je agentica postala Tihana Harapin Zalepugin, pa je njezino bavljenje modelingom prešlo na jednu ozbiljniju razinu. Sada već toliko dugo surađuju, da Katarina naziva Harapin svojom drugom majkom.

Bavila se i sportom, odbojkom i ritmičkom gimnastikom, i nikad nije bila na dijeti.

- Nije me kao klinku mučila visina, jer nas je u razredu bilo dosta visokih, ali jest mršavost. Sada sam sa svojih 55 kilograma zadovoljna, baš kao i sa svojim brzim metabolizmom jer se ne moram patiti što i koliko jedem - odgovara. U vezi je dvije godine, ali ime svog odabranika ne želi otkriti. Nije ni osobita ljubiteljica noćnih izlazaka po klubovima, na to se, kaže, odluči samo kad je neki rođendan u pitanju.

- I na Ultru sam otišla samo da vidim kako izgleda taj svjetski fenomen, ali više volim otići u grad i sjesti s prijateljima na piće i dobro se ispričati - govori Mamić.

View this post on Instagram

#amsterdam

A post shared by Katarina Mamić (@mamic.katarina) on

Tek sada, dok se još bori i s umorom i s uzbuđenjem, počinje shvaćati da je čeka London u kojem će 14. prosinca predstavljati našu zemlju na Izboru za Miss Svijeta.

- Znam samo da ću dati sve od sebe i potruditi se najviše koliko mogu - odgovorila je kratko na kraju Mamić na pitanje što očekuje od borbe ljepotica na svjetskoj razini. Prva pratilja joj Marija Rogić iz Zagreba, a lentu druge pratilje ponijela je Iva Mijolović iz Zadarske županije. Titulu Miss fotogeničnosti odnijela je Tea Pavičić iz Slavonskog Broda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:59