ZABRANJENI VOĆE JE NASJLAĐE

TKO SU POZNATE HRVATICE KOJE SU LJUBAV PRONAŠLE U SRBIJI? Njihovi izabranici su šarmantni, duhoviti, a plus im je što su i bogati

 
 Hanza Media

Severina Kojić, Nikolina Pišek, Ida Prester, Lana Borić, Ana Bebić, lista naših ljepotica koje su svog ženidbenog druga pronašle istočno od Bajakova, u srcu Beograda, ovim nizom ne staje.

Dapače, proteklog je vikenda dobila još jedno pojačanje, u bračnu je luku sa svojim dugogodišnjim dečkom, beogradskim poduzetnikom Željkom Vasićem uplovila i hrvatska voditeljica Vjekoslava Bach. Dok naša mladost trbuhom za kruhom, u potrazi za boljim životom odlazi u pravcu zapada, u onom put istoka stvorio se zanimljiv odljev, sada već i trend udaje hrvatskih djevojaka i žena za srpske ženike, piše Slobodna Dalmacija.

To što su uglavnom bogati, ili makar iz poduzetničkih pristalih obitelji, plus im je više. No realnost na stranu, dok političke strasti kao vječna vatra tinjaju, branitelji se komešaju, ploče se skidaju i pale, hrvatske aktualne misionarke ljubavi preko granice posežu po svoj bre-bre, lep ko greh primjerak muškog macho čeljadeta. I ne odlaze samo poznate, trend "lovanja" po Beogradu i njegovim splavima već je neko vrijeme u modi i kod nepoznatih djevojaka, koje, potvrđuju nam neke, u srpskoj metropoli pronalaze i veći izbor, ali i angažiranije primjerke.

Trude se i časte

- Cilu noć stojin na splitskom šanku, gledam njega, on mene. Prije bi se pomaka Grgur Ninski i priša, nego neki splitski stari momak. Ili platija piće. Znamo se tako gledat misecima, nit milimetra on, nit milimetra ja, ista meta, isto odstojanje, samo se minja konobar između nas. Još im ja zavrtim turu, isprsim lovu, pošaljem je priko šanka. I ništa.

A u Beogradu časte na sve strane, upadaju, trude se, žeste, komplimentiraju, nabacuju, tamo je žensko, žensko. Kraljica. Još kad čuju naš govor, polude odma. To se trsi, bori, udvara, skače – kaže nam jedna splitska djevojka. Na srpski šarm dva puta je pala i Severina. S nogu ju je prvo oborio Milan Popović, čija je Amorova strijela takla njezino srce i na rodni Kvarner lansirala tadašnjeg joj odabranika, Riječanina Slavka Šalinovića. Ta je ljubav neslavno završila, no osmijeh joj je na lice vratio 'mlađe je slađe' odabranik, Igor Kojić, sin poznatog beogradskog showmana Dragana Kojića Kebe.

Nikolina Pišek je i prije u Beograd virkala zbog poduzetnika Matije Ćorkovića. No onaj tko ju je odveo na oltar, drugi put, i učinio je jako sretnom, ali i vrlo bogatom ženom je povjesničar umjetnosti intelektualnog looka Vidoje Ristović, pripadnik imućne beogradske obitelji. Beograđankom je postala i zagrebačka glumica Irma Milović, koja ne krije da u srpskoj metropoli granica nema.

- Beogradskim muškarcima je to jako seksi, taj naš akcent, naglasak, kao što su i oni nama seksi s tim njihovim akcentom, naglaskom – izjavila je svojedobno Irma, koja u Beogradu njeguje ljubavnu i glumačku karijeru. No nije sve samo u naglasku, nađe se tu i srpskog šarma, parodije, mačizma, komedije, ironije i samouvjerenosti, otvorenosti i direktnosti, miksa zabave kakve, priznali to neki ili skrivali kao zmija noge, ima na tone i u srpskim filmovima. Posebice reality showovima.

Na taj miks je vjerojatno pala i pjevačica i voditeljica Ida Prester, koja se udala za beogradskog poduzetnika Ivana Peševskog. Pa se preselila na istok i u braku dobila dvoje djece.

Zabranjeno voće

- U Beogradu je sve nekako isto kao u Zagrebu, samo veće, moćnije, krupnije, divlje. Zato Zagrepčani jako vole ići u Beograd, a i zato što se ovdje živi jednim urnebesnim lifestyleom – izjavila je Ida za jedan hrvatski showbizz magazin.

Fatalna za Srbina Ivana Đolića pokazala se i naočita Metkovka Ana Bebić, koja se nakon glazbenog reality showa "Operacija Trijumf" tamo preselila, udala, postala majka, piše Slobodna Dalmacija.

Kamen u mostu ljubavi među trzavicama još uvijek opterećenih susjednih zemalja položila je i Riječanka Martina Vrbos, koja je prije u Beograd odlazila na gaže i izlete, a sada na Kvarner s mužem Beograđaninom Bogoljubom Vidakovićem dolazi posjetiti obitelj. Psi laju, karavane prolaze, ratovi se događaju, a ljubav između svega toga strasno plete. Pa još kada se u priču ubaci balkanski obostrani šarm i čari uživanja u zabranjenom voću, pa tko tada ljubavi egzotičnoj stati na kraj može? Ili, kako bi sarkastični rekli, na onim ljudima važnim tjelesnim organima zemlja proizvodnje i podrijetla ionako ne piše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:36