VELIKI GUBITAK

TRAGEDIJA U DOMU POZNATOG GLAZBENIKA Škender shrvan od boli ne može pričati, njegov sin Tomislav iznenada je preminuo u Zagrebu

 
Zdravko Škender
 Tomislav Kristo / CROPIX

Velika tragedija pogodila je obitelj poznatog šibenskog pjevača Zdravka Škendera koji je s javnošću bio prisiljen podijeliti tužnu vijest o smrti svog 39-godišnjeg sina Tomislava. A da se mora boriti s ogromnom tugom i najvećim gubitkom s kojim se jedan roditelj može suočiti, sam je pjevač objavio na svom službenom Facebook profilu, gdje je napisao i detalje o pogrebu svog Tomislava.

Facebook
Tomislav Škender

Povlačenje iz medija

“U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naš dragi otac, sin i brat, gospodin Tomislav Škender preminuo u petak 17. siječnja 2020. u 39. godini života. Ispraćaj dragog pokojnika bit će u četvrtak 23. siječnja u 11.20 sati na krematoriju na Mirogoju’, stoji u osmrtnici koju je Zdravko Škender objavio na Facebooku.

Iako smo pjevača pokušali jučer telefonski kontaktirati, on se, shrvan gubitkom i tugom, nije imao snage javiti.

Uz pokojnog sina Tomislava sa suprugom Anđelkom ima i kćer Kristinu, a svoju djecu je Zdravko Škender uvijek pokušavao držati podalje od javnosti, a i sam se prije nekoliko godina odlučio potpuno povući iz medija. Ipak, jednom je prilikom u intervjuu otkrio kako je njegov Tomislav od oca naslijedio ljubav prema glazbi.

“Sin je izrazito glazbeno talentiran za elektroničku glazbu i svira odlično gitaru, ali nije profesionalac. Ipak, nikada nisam imao želju da se djeca bave mojim poslom jer je vrlo težak. Žao mi je ako sam im ponekad uskratio ljubav jer sam izbivao iz kuće zbog nastupa”, kazao je tom prilikom pjevač.

Zagreb, 080518.
Ulica grada Chicaga 24.
Pjevac Zdravko Skender na mjestu gdje su mu ukrali invalidska kolica.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX
Zdravko Škender

Roditeljski dom

I sama ljubavna priča Zdravka Škendera i njegove supruge i majke njegove djece ima pomalo filmski prizvuk. Naime, Škenderova supruga bila je časna sestra koja je živjela u samostanu preko puta pjevačeva roditeljskog doma u Šibeniku. U početku ga je lijepa časna sestra podučavala klavir, no Zdravko nije mogao skriti ljubav koju je prema njoj osjećao. Na koncu su se vjenčali 1977. u skradinskoj crkvi, a komentari o braku bivše časne sestre i glazbenika u invalidskim kolicima nikad ih nisu dirali. U sretnom i idiličnom braku prvo su dobili kćer Kristinu, danas pravnicu, a dvije godine kasnije i sina Tomislava, koji je uz bavljenje glazbom, radio i kao informatičar.

Vrhunac svoje slave Zdravko Škender proživljavao je ‘80-ih i ‘90-ih godina prošlog stoljeća, a pokazao je veliku snagu i odlučnost, te ustrajao u glazbi iako je ostao u kolicima nakon prometne nesreće koja se dogodila 1980. godine.

U vrijeme najveće slave njegovi su albumi dosezali i dijamantnu tiražu, a nastupi su se redali, no posljednjih se godina potpuno povukao iz javnog života, ali ne i iz glazbe. Ipak, radilo se tek o povremenim koncertima, ponekad i u regiji i dijaspori. Posljednjih godina nosio se, kako je rekao, s vrlo teškim životnim razdobljem.

Teške prepreke

“Sad mogu reći da sam hrabro prebrodio teške prepreke u životu, boreći se iz dana u dan. Znalo mi je biti užasno teško, plakao sam zbog toga, no nisam se predavao i opstao sam jedino i isključivo zahvaljujući mojoj publici.

Publika me vratila u život svojom energijom i ogromnom količinom ljubavi koju mi svakodnevno upućuje, kako preko društvenih mreža, tako i na svim koncertima”, ispričao je Škender za Jutarnji list prije tri mjeseca.

Prije nekoliko godina pjevač je govorio kako su mu čak četiri puta ukrali invalidska kolica ispred zgrade.

Ali ni to ga nije toliko pogodilo koliko provala u stan kad mu je netko ukrao, kazao je, najvažnije nagrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 06:47