POSLJEDNJE ZBOGOM

VELIKA TUGA U OBITELJI GORANA IVANIŠEVIĆA Umrla je sestra našeg slavnog tenisača

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.10.2019. u 20:52

Umag, 160719.
Stadion Goran Ivanisevic, 30. Plava laguna Croatia Open Umag ATP turnir, Attila Balazs i Viktor Galovic.
Na fotografiji: Goran Ivanisevic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

 

Nakon što se godinama borila s teškom bolešću, u četvrtak navečer preminula je Srđana Ivanišević (52), sestra našeg proslavljenog tenisača Gorana Ivaniševića. Kako neslužbeno doznajemo, Srđana Ivanišević preminula je nakon operacije u jednoj zagrebačkoj bolnici.

Tužna vijest za obitelj wimbledonskog pobjednika iz 2001. Gorana je zatekla tijekom nastupa na Legends Cupu u Mallorci, no kako doznajemo, naš umirovljeni teniski as odmah se u petak vratio u rodni Split.

Podsjetimo, četiri godine starijoj Srđani leukemija je dijagnosticirana još 1988., tijekom trudnoće, a Goran je tad bio na početku karijere i spremao se za odlazak na turnire u Australiju.

SPLIT,100701
SRDJANA IVANISEVIC NA DOCEKU GORANA IVANISEVICA 2001. NA SPLITSKOM AERODROMU
FOTO/TOM DUBRAVEC
Tom Dubravec / CROPIX arhiva

Srđana Ivanišević na Goranovu dočeku 2001. godine

 

- Prije nego što sam otišao, otac mi je rekao: 'Vidi, imam loše vijesti, sestra ti je bolesna, moramo se posvetiti njoj, sad si sam'. Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su jako skupi i te noći nisam spavao. Međutim, otišao sam u Australiju i izgubio u finalu kvalifikacija za Adelaide. Ipak, upao sam u izravni ždrijeb za Australian Open i postao prvi igrač koji je iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala - prisjetio se svojedobno Goran.

Sav nagradni fond koji je tad zarađivao dao je za sestrino liječenje, a Srđana je tijekom karijere bila njegova vjerna navijačica - i 2001. bila je na nezaboravnom dočeku na splitskoj Rivi.

split,291006,arhiva
...goran ivanisevic s majkom i sestrom
foto paun paunovic
-crn-
Paun Paunovic / CROPIX arhiva

Goran Ivanišević s majkom i sestrom Srđanom

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo