SUDBONOSNO DA

VIDEO, FOTO: GOSPODIN I GOSPOĐA HRGOVIĆ Ljubavna priča šarmantnog boksača: Grubijan u ringu, a u vezi nježan kao malo tko

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Gospođa i gospodin Hrgović. Zauvijek - napisao je zaljubljeni boksač Filip Hrgović uz fotografiju što ju je objavio samo dva sata nakon vjenčanja sa svojom Marinelom, koja je snimljena nakon crkvenog obreda kada su veseli svatovi krenuli prema Kupinečkom Kraljevcu i imanju Luna na kojem su slavili do ranog jutra.

Svjetski prvak u WBC kategoriji oženio se samo tjedan dana nakon pobjede protiv Gregoryja Corbina u Washingtonu i samo tri dana prije proslave svog dvadeset i sedmog rođendana, a nije krio koliko mu je važno što je u prisutnosti svoje obitelji i najboljih prijatelja nakon skoro šest godina veze oženio svoju dvije godine mlađu djevojku Marinelu.

Smisao života

- Ovo je najvažniji događaj u mom životu. Nema ništa bez obitelji. Smisao života za mene je oženiti se i imati djecu - kazao je za 24 sata uoči svadbe Filip, koji je unatoč svjetskoj sportskoj slavi ostao normalan i jednostavan mladić iz Sesveta, grubijan u ringu no u ljubavnoj vezi nježan kao malo tko.

Inače, 198 centimetara visoki Filip kao klinac je trenirao košarku, a na boks je prešao zbog problema s leđima i koljenima. Uskoro se pokazao jako nadarenim za taj sport, a ističe da nikada nije kalkulirao na putu do trona svjetskog prvaka.

- Nisam imao plan, ali bio sam spreman na sve. Naučio sam kako u sportu, baš kao i u životu, ne možete planirati, nego vam sudbina ovisi o mnogim nepredviđenim okolnostima. Uvijek se sjetim kako sam počeo trenirati u dvorani u Dubravi, koja je tik do pučke kuhinje. Trener nam je govorio da nas tek jedan zid dijeli od te pučke kuhinje, ali i Las Vegasa, svjetala pozornice i društva najboljih. To mi je bila motivacija da nikada ne odustajem i da se borim u životu. Sigurno ću u svaku borbu ući apsolutno spreman, ali razmišljam i o ozljedama i porazima, jer i s njima treba nastaviti živjeti - izjavio je Filip svojedobno za Gloriju, otkrivajući da se za boks odlučio pod utjecajem svog starijeg brata Ivana.

- Dok sam bio tinejdžer, on se bavio dizanjem utega i tada sam bio uvjeren da je Ivan najjači čovjek na svijetu - kazao je Filip, koji je odrastao u skromnoj obitelji prepunoj ljubavi. Njegovi su podrijetlom Sinjani, no otac mu je rođen i odrastao u Livnu, dok je mama Zagrepčanka podrijetlom iz Dervente.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Mr. & Mrs. Hrgovic #forever

Objavu dijeli Filip Hrgovic (@filip_hrgovic)

Svoju Marinelu upoznao je prije gotovo šest godina.

- Marinela je najbolja prijateljica moje sestrične i tako smo se upoznali. Dopisivali smo se SMS-ovima, a potom smo se i našli u jednom restoranu. Ja tada još nisam bio nešto u sportu. Nije ni Marinela znala da sam ozbiljan sportaš. Čula je za mene, ali tek je s vremenom shvatila koliko mi boks znači i kako živim - kazao je Filip novinarima prije dvije godine o Marineli, koja mu je najveća podrška u životu. Zaprosio ju je lani, nakon meča u kojem je nokautirao Amira Mansoura, a zaručnički prsten kupio je u Americi.

Odbojkašica

Marinela je i sama sportašica. Bavi se odbojkom, a nedavno je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Kako gleda na to što se njezin dragi bavi boksom?

- Meni je Filip u vrijeme kada smo prohodali bio običan dečko. U vezi smo godinama pa ga ne gledam tim očima, uvijek sam ponosna na njega i on je za mene uvijek svjetski prvak, bez obzira na to bavi li se boksom, je li izgubio ili pobijedio - rekla je lani novopečena gospođa Hrgović koja svom Filipu već godinama prva čestita na sportskim pobjedama.

- Kad Filip uđe u ring, nije ga teško gledati jer je stvarno nadmoćniji i onda je sve lakše. Ali do tog dana to je užasno stresno, nema spavanja... Kada je on u Zagrebu, gotovo smo svakodnevno zajedno, nerijetko i trčimo zajedno, a ja znam doći i na njegov trening. Prije nego što smo se dobro upoznali, bojala sam se da je Filip grub, no on je zapravo jako dobra duša, a najljepše mi je kod njega što misli na druge prije nego na sebe. Pažljiv je i zanimljiv pa mi je s njim uvijek lijepo - rekla je jednom prilikom Marinela, koja je u subotu, na svom vjenčanju blistala u raskošnoj bijeloj vjenčanici ‘sirena’ kroja. Mladoženja je bio elegantan u tamnom odijelu, a kumovi mladenaca bili su Bruno Malić i Antonija Tokić.

Bijele golubice

Filip i Antonela vjenčali su se u župi Svih svetih u Sesvetama, a vjenčao ih je velečasni Dražen Radigović koji je inače njihov duhovnik. Prsten je mladencima donijela 6-godišnja Eva Hrgović, kći Filipova starijeg brata Ivana. Na izlasku iz crkve svatovi su pustili dvije bijele golubice koje su simbolizirale ljubav Filipa i Marinele, a potom je vesela kolona krenula prema Kupinečkom Kraljevcu, gdje su na raskošnom imanju uzvanici do zore nazdravljali mladom bračnom paru.

Filip i Marinela tamo su zaplesali na pjesmu ‘Thinking out loud’ Eda Sheerana, a u nastavku večeri goste je zabavljala Pamela Ramljak, koja je na svadbi otpjevala i Thompsonovu pjesmu ‘Geni kameni’ uz koju Filip uvijek ulazi u ring.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:18