EKSKLUZIVNA PREMIJERA

VIDEO: LUKA NIŽETIĆ IMA NOVI SINGL O SPLITU UZ KOJI ĆETE PLESATI OVOGA LJETA Kad sve želite reći u samo jednoj riječi, jednostavno recite: 'Ae'!

 
Luka Nižetić
 Ružica Gami

Splitski glazbenik Luka Nižetić kraj izolacije slavi novim singlom i spotom koji je ovih dana zaplovio domaćim eterom pod imenom "Ae".

- Nakon 19 godina i moje pjesme 'Ludi grade' koju sam izveo na Melodijama hrvatskog Jadrana s radošću mogu obznaniti da ponovno imam pjesmu o Splitu što mogu zahvaliti autorskom tandemu Mariju i Branimiru Mihaljeviću. O Splitu je već puno toga rečeno, napisano i opjevano, pa bi mi bilo drago da i ova pjesma zaživi među svima kojima je srcu prirastao 'najluđi grad na svitu', kako ga je najbolje opisala Njegova Svitlost u 'Velom mistu' - otkriva Luka.

Dodaje kako je Mario Mihaljević vrsno prepoznao senzibilitet Splita donijevši originalan, vjerodostojan i duhovit tekst na temelju kojega Branimiru nije bilo teško raspisati pravu južnjačku, prpošnu i plesnu melodiju.

- Kako bismo dodali i notu autentičnog zvuka Mediterana, ugostili smo članove klape Kampanel s kojima sam imao priliku surađivati 2010. godine na pjesmi 'Život curi' za Splitski festival. Namjera mi je bila s pjesmom 'Ae' nakon deset godina ponovno se vratiti na Prokurative, no kako je situacija s koronom svima poremetila planove i stavila nas u neizvjesnost, na kraju sam odlučio ubrzati njezin izlazak - kaže Nižetić.

Luka priznaje da se naslov pjesme nametnuo iz teksta gdje je odabir pao na riječ "ae".

- Radi se o jedinstvenoj splitskoj uzrečici koja ovisno o kontekstu u kojem se sugovornici nalaze, tonalitetu i gestikulaciji pri izgovoru može predstavljati različite emotivne i komunikativne reakcije, od čuđenja, potvrde, ushićenja, ravnodušnosti ili pitanja, što je svakako stavlja u jedan od niza fenomena Dalmacije - objašnjava glazbenik.

Ružica Gami
Luka Nižetić

Pjesmu prati originalan i tehnički zahtjevno izvediv videobroj za koji je zaslužan talentiran i hvaljen redatelj mlađe generacije Dinko Šimac koji o ideji spota govori: "Odlučio sam provesti Luku kroz neke od prepoznatljivih video sekvenci iz bogate povijesti splitskog glazbenog stvaralaštva. Rekreirali smo razne spotove poznatih glazbenika poput Dina Dvornika, Magazina i Severine i stavili Luku na njihova mjesta, nastojeći kroz njegov geg i outfit te dodatnu animaciju biti što bliži originalu".

Prepoznat kao glazbenik čije pjesme liječe nostalgiju za ljetom, sa sigurnošću možemo reći da nam Luka donosi nasljednika svog prošlogodišnjeg hita "Ludilo brale" koji je do danas na Youtube kanalu pregledan 2 milijuna puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:54