NOVE NADE I PROKUŠANI ADUTI

VIDEO: SEVERINA, GRAŠO, PEJAKOVIĆ I NIŽETIĆ BORE SE ZA PJESMU S PLAŽE Krenulo je. Glazbenici nižu singlove, koji će postati vrući ljetni hit?

 
 Screenshot / YouTube

Krenulo je. S početkom visokih temperatura zraka i mora glazbenici su počeli objavljivati singlove i pripadajuće videospotove, sve u želji da upravo njihova pjesma postane vrući ljetni hit.

Huljićeva nova nada, Domenica Žuvela, koju je publika upoznala lani na Splitskom festivalu, ponovo se vraća na Prokurative, ovaj put u društvu Damira Kedže s kojim će otpjevati skladbu “Mi protiv nas” autora Ivana Huljića. 25-godišnja plavuša, u čijem je glazbenom timu uz obitelj Huljić odnedavno i prokušani menadžer Edwin Softić, u samo godinu dana postala je prava pop-senzacija, a uoči nastupa na Splitskom festivalu ona i Kedžo snimili su i romantični videospot, koji je režirao Rino Barbir. Spot je sniman na golf-terenima pokraj Stobreča i na Žnjanu, a Kedžo i Domenica i u spotu i u pjesmi dali su najbolje od sebe.

Vjera u Davida

Dok u Domenicinu i Kedžinu spotu prevladavaju nježne pastelne boje, Severina Kojić odlučila se za spot u crno-bijeloj tehnici. Novi singl “Unaprijed gotovo” pjeva u duetu sa svojim dugogodišnjim prijateljem Petrom Grašom, a spot je sniman na Pagu u režiji Danka Drinovca. Ova balada ujedno je i najava Severinina novog albuma, a Graši je drago što joj je u tome pomogao.

- Severina već dugo godina spada u kategoriju mojih najbližih prijateljica s kojom me veže puno divnih momenata i uspomena. Ove godine, kako je i ona rekla, naše prijateljstvo slavi osamnaestu godinu. Tijekom tih godina ljudi su dolazili, odlazili, izmjenjivali lica i strane, a eto mi smo i dalje ostali jednako čistog srca i osmijeha jedno prema drugom, a to nije česta pojava u ovom mutnom bazenu koji neki pametniji od mene zovu - estrada - rekao je Grašo.

David Temelkov s pjesmom “Balerina od stakla” Miroslava Rusa već je osvojio radijski i televizijski eter, a nedavno je za tu pjesmu, uz pomoć ekipe Hit Produkcije, u Opatiji snimio i videospot.

- Jako vjerujem u Davida i njegov neograničeni pjevački potencijal. Pokušao sam postići jedan zvuk, koji se trenutno ‘nosi’ u svijetu i vjerujem da će publika to prepoznati, ali i podržati nas na našem putu. Mislim kako je produkcijski, upravo ova, jedna od najmodernijih pjesama koje sam uradio - istaknuo je ovom prigodom Miroslav Rus, koji je ostavio svoj prepoznatljivi autorski pečat i na ovo djelo.

Mihaljevićev tekst

Lea Mijatović, uoči svog vjenčanja, predstavila je novu pjesmu “Sanjam te”, autora Igora Ivanovića i Marka Vojvodića. Spot za pjesmu, u režiji deciBel studija, Lea je spot snimala u kanjonu Zrmanje i na Velebitu.

Pjesma “Vikend” novi je ljetni plesni hit pop-skupine Detour s prepoznatljivim rukopisom frontmana Nenada Borgudana. Prpošna melodija uz poletni aranžman zasigurno će pridonijeti brzom osvajanju top-lista, na što su se Detourovci svojim dosadašnjim singlovima već navikli. Pjesma “Vikend” četvrti je službeni singl s njihova nadolazećeg studijskog albuma koji će pod imenom “Tourdetour” izaći na jesen. Album će svoju koncertnu promociju doživjeti u prosincu u Domu sportova u Zagrebu. Prateći videobroj je snimljen u Supetru na otoku Braču gdje je redatelj Tomislav Brđanović maksimalno iskoristio čari i ljepote ovog dalmatinskog mjesta. Najuzbudljiviji dio spota je snimljen na jedrilici gdje se ekipa maksimalno opustila i prepustila zaraznom ritmu pjesme, postignuvši istovremeno osjećaj prave ljetne idile.

- Radim što želim - poručuje Luka Nižetić u svojoj novoj pjesmi i dodaje:

- Kad sam pred sebe dobio tekst gospodina Marija Mihaljevića, nije bilo dvojbe. Pop-glazba ne mora uvijek biti rezervirana za sladunjave teme, ona može progovarati i o društvenim stanjima koja se događaju u našoj okolini. Dosad sam pjevao o pravoj ljubavi, a ovaj put pjevam o pravome životu - izjavio je splitski glazbenik čija je nova pjesma “Radim što želim” došla iz radionice autora i producenta Branimira Mihaljevića. Spot za pjesmu snimljen je na Visu, u režiji Rina Barbira.

- Volim proces snimanja spotova. Smatram da je za predstavljanje pjesme slika isto toliko važna koliko i ton. Dobili smo jedan pomalo nadrealni video u kojem oko mene levitiraju različiti predmeti, sve je vrlo razigrano, koloristično, a otok Vis pružio nam je traženi osjećaj izoliranosti. Veći dio spota sniman je u slow motion tehnici mobitelom GalaxyS9 plus kako bi se postigao što fluidniji pokret predmeta koji me prate - kaže Luka.

‘Upalimo ljubav’

Nešto klasičniji pristup ima Zlatko Pejaković koji je svoju pjesmu “Ribarica” predstavio na CMC festivalu proteklog vikenda u Vodicama. Pjesmu je napisala Zlatkova supruga Maja Maria, a za razliku od prošlogodišnje nježne balade “Kaldrme i jorgovani”, Pejaković se ovaj put odlučio za pjesmu bržeg ritma koju pjeva na dalmatinskom dijalektu. Spot je sniman na otoku Murteru u režiji Željka Petreša.

Za kraj, napomenimo da se za titulu najvećeg ljetnog hita i ove godine bori Lana Jurčević koja je, nakon prošlogodišnjih ljetnih uspješnica, ovoga puta snimila duet s Lukom Basijem. Luku smo upoznali 2016. godine s pjesmom “Nisam ja od jučer” koju je otpjevao u duetu s Jolom, a potom su uslijedile suradnje s Lidijom Bačić u pjesmi “Solo”, s Ljubavnicima je pjevao “Moja”, a vrhove top-lista osvojio je baladom “Seko moja”. Laninu i Lukinu novu pjesmu “Upalimo ljubav” autorski potpisuju Raay i Fayo, a namijenjena je svima koji se vole i uživaju u ljubavi. Uz moderni i radiofonični zvuk te atraktivni pop-latino ritam pjesma je svježa, ljetna i sasvim sigurno bit će jedan od najvećih ljetnih hitova, predviđaju znalci. Produkciju pjesme potpisuje Raay Music (Raay i Krešimir Tomec), dok je spot snimljen u Rovinju režirao Dario Radusin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:55