ZLATNI STUDIO

VIDEO: VELIKI REMAKE 'MOJE DOMOVINE' NAKON TRI DESETLJEĆA Kondža: 'Vratile su mi se slike iz devedesetih'

 
Band Aid Zlatni Studio 2020.
 Damir Krajač / CROPIX

Dodjelu nagrade Zlatni Studio su i ove godine uveličali zanimljivi popratni programi. Za najave kategorija pobrinuo se duhovitim skečevima poznati voditeljski tandem Igor Mešin i Rene Bitorajac.

Program je otvorila Jelena Rozga koja je u svojem aranžmanu zapjevala kompilaciju triju pjesama - “Kad nema ljubavi”, “Sveto pismo” i “Najlipše te jubi oni što te gubi”. Mia Dimšić i Marko Tolja nastavili su svoju tradiciju za Zlatni Studio pa su se oboje na pozornici, kao i prošle godine, pojavili u odijelima. Elegantan mladi duo otpjevao je zajedničku pjesmu “Sva blaga ovog svijeta”, s kojom su bili i nominirani za hit godine.

Emotivna izvedba Gorana Navojca

Pjevali su i Grašinu “Voli me”, a pjevač im se u izvedbi pridružio preko videozida. Uvijek veličanstvena Josipa Lisac izvela je pjesmu “Ispočetka”, iznova oduševivši publiku, a ništa manje zasjali su finalisti i pobjednik The Voicea u svojoj izvedbi pjesama “Ni riči”, “Zaustavite zemlju” i “Ja samo pjevam”.

Za njima je slijedio glumac Goran Navojec, koji je pak vrlo emotivno izveo pjesmu “Ča smo na ovon svitu” a pozornicu su podijelile i dvije dive, Zorica Kondža i Jasna Zlokić, koje su vedro i spontano izvele “Barbaru”.

Posebno je oduševljenje izazvala izvedba “Moje domovine”. Kultnu pjesmu koju je napisao Zrinko Tutić 29 godina nakon njezine premijere izveo je novi band aid od 58 glazbenika, oformljen posebno za ovu priliku. Izvedbi su se, uz glazbenike, preko videozida iz raznih dijelova svijeta pridružili i nogometni trener Zlatko Dalić, proslavljena glumica Zrinka Cvitešić te maestro Ivan Repušić.

Pjesmu je počeo Massimo, koji je na svojem Instagramu napisao da mu je bila velika čast što je upravo on imao priliku otvoriti prvim stihom. Bili su tu, uz ostale, i ovogodišnji eurovizijski predstavnik Damir Kedžo, zatim Mia Dimšić, Marko Tolja, finalisti The Voicea, Marko Kutlić, Jasna Zlokić, Goran Karan, Ibrica Jusić, Bruna Oberan, Zdenka Kovačiček, Jelena Rozga…

Duhoviti tandem

- “Moja domovina” je bila predivna! I inače obožavam tu pjesmu, svaki se put na nju naježim, pa skoro i pustim suzu. Ova me verzija oduševila - rekla nam je voditeljica Marijana Batinić, koja je pomno pratila izvedbu iz publike.

- Osim što mi se svidjela ova izvedba, ukupni dojam je izvrstan. Ne pamtim da mi je na nekoj dodjeli nagrada bilo ovako zabavno! Toliko smo se nasmijali da nisam znala što bih rekla kad sam stala pozornicu. I da hoćeš, ne možeš biti duhovitiji od Tereze Kesovije i Marka Tolje - oduševljena je bila Batinić.

O “Mojoj domovini” smo pričali i s Perom Galićem, frontmenom Opće opasnosti, najboljeg ovogodišnjeg benda po izboru publike, čiji je sastav također izvodio ovu značajnu pjesmu.

- Apsolutno mi je bio izazov kada su me pozvali da budem dio band aida koji će izvesti “Moju domovinu”. Otkad postoji Hrvatska, postoji i ta pjesma, tako da je to zaista velika stvar. Nekoliko je izvođača bilo iz prve postave, no uglavnom je na stageu bila mladost te nekolicina nas starijih. Na početku nam je na probama najveći izazov bilo dodavanje mikrofona. No, naučili smo - smije se Galić i dodaje kako im je bilo teže zapamtiti tko kome dodaje mikrofon nego tko pjeva koji dio pjesme.

I on s Marijanom dijeli simpatiju prema Terezi Kesoviji, koja je oduševila svojom spontanošću i humorom.

- U jednom je trenutku dodjela doista postala iznimno zanimljiva. Bilo je tu, naravno, klasične procedure, ali je išlo i iznad toga. Gospođa Tereza je unijela poseban duh kojim je sve to nadogradila, bilo je izvanredno. Uspjeli smo sve izvesti tako da ne dođe do zasićenja i da bude zabavno - smatra Galić.

Zorica Kondža pjevala je i u originalnoj postavi “Moje domovine” prije 29 godina, a preksinoć su joj se, rekla nam je, vratile slike sa snimanja 1991. godine.

- Znam točno, kao da je bilo jučer, tko je koji stih pjevao, gdje je stajao. Tri dana i tri noći pjevali smo u studiju. Pjevala sam s Majom Blagdan i sjećam se da smo već svi bili umorni da stignemo na vrijeme. Lijepe su to uspomene - kaže Kondža.

Nova izvedba legendarne pjesme izazvala je i tugu jer su neki izvođači u međuvremenu umrli.

- Žao mi je svih kolega koji nisu više među nama, nedostaju... - rekla nam je i dodala da joj je nova izvedba bila lijepa.

Mladen Bodalec također se prisjetio prošlosti. Kaže nam da su tada bile potpuno drugačije okolnosti i rat, a nova izvedba pjesme mu se svidjela.

- Drago mi je da su nam se pridružili novi, mladi i talentirani ljudi. Sve je bilo super - rekao nam je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:35