POKAŽIMO IM DA NISU SAMI

VIDEO: 'ZAPJEVAJMO 'MOJU DOMOVINU' ZA LIJEČNIKE, POLICIJU, VOJSKU...!' Društvenim mrežama širi se poziv svim građanima Hrvatske, evo o čemu je riječ

 
 Goran Mehkek / Ilustracija / CROPIX

Društvenim se mrežama proširio poziv svim građanima Hrvatske da u nedjelju, 29. ožujka, u 20 sati iziđu na svoje balkone ili prozore i zapjevaju, a oni koji znaju i zasviraju pjesmu "Moja domovina" - "za sve naše zdravstvene djelatnike, naš stožer, našu policiju, vojsku, za sve navijače i ostale koji u ovim teškim trenucima žrtvuju svoje zdravlje za dobrobit svih nas".

Pjesma autora Zrinka Tutića i Rajka Dujmića, koju pjevamo i kad slavimo uspjehe i kad nam je teško, za ohrabrenje i poticaj već gotovo 30 godina, odjeknut će u svakom kutku Hrvatske.

A tek nekoliko dana prije nego što će se koronavirus početi širiti i u našoj zemlji, a svi koji to mogu povući se u svoje domove pod motom #ostajemdoma, na dodjeli medijskih nagrada Zlatni Studio pjesma "Moja domovina" doživjela je remake.

Povod za povratak “Moje domovine” na scenu bilo je predsjedanje Hrvatske Vijećem Europske unije, a to je i razlog zbog kojega se dogodila neka nova kemija među mlađom generacijom glazbenika koju su vodile dobro znane zvijezde s početka 90-ih.

Glazbenik Ante Gelo posložio je vokalnu ekipu koju su pratili vrhunski glazbenici, pa su uz njega na gitari u bendu bili i poznati instrumentalisti Bruno Kovačić, Robert Vrbančić, Mario Klarić, Goran Kovačić, Gojko Tomljanović i Mladen Ilić te gudači i puhači. I u ovoj, novoj verziji emotivno nabijene pjesme bilo je 58 izvođača.

Uz soliste, sudionike originalnog Band Aida poput Zorice Kondže, Jasne Zlokić i Mladena Bodaleca te mnoga nova imena naše glazbene scene, "Moju domovinu" pjevao je zbor koji su činile Mozartine te pjevači HRT-ove "A strane" i "The Voicea". U remakeu su sudjelovali i glumica Zrinka Cvitešić, maestro Ivan Repušić te izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Svi su oni legendarnoj pjesmi dali novu energiju koju svi mogu osjetiti, podijeliti s drugima i zapjevati sa svojih prozora i balkona, uz novi Band Aid.

I Hrvatska radio-televizija će, prema riječima šefice Informativno medijskog servisa na HTV-u Katarine Periše Čakarun popratiti ovu akciju u glavnom Dnevniku u nedjelju, uključujući se izravno iz nekoliko gradova u Hrvatskoj te uz prikaz video snimke "Moje domovine" u izvedbi band-aida iz 1991. godine.

Poziv da se priključe ovoj demonstraciji zajedništva i potpore uputit će svim gledateljima i danas, na samom kraju Dnevnika, uz snimku premijere nove verzije kultne pjesme s dodjele nagrada "Zlatni studio" koju je HRT uživo prenosio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 16:30