UDARNI VIKEND NA TELEVIZIJI

'Život na vagi' pratilo pola milijuna ljudi, a briljira i serija Nove TV

S emitiranjem su krenuli najjači aduti Nove TV, RTL-a i HRT-a: serije, dokumentarci, showovi i emisije, a stigla su i neka nova lica

Pola milijuna gledatelja bilo je ove subote uz treću sezonu RTL-ova "Života na vagi". Prema neslužbenim rezultatima, uz prvu epizodu treće sezone showa u prosjeku je bilo 441. 438 ili 11.24 posto gledatelja u ukupnoj populaciji.

Policajac Mario

Najgledaniji trenutak bila je priča policajca Marija koju je gledalo gotovo 600.000 ljudi, kažu na RTL-u, zadovoljni startom svojeg prvog jesenskog projekta u kojem će se 18 natjecatelja uz pomoć trenera Sanje Žuljević i Marija Mlinarića suočiti s brojnim izazovima i iskušenjima koji će transformirati njihov izgled, ali i život. Kandidate, koji zajedno imaju 300 kilograma više od svojih prethodnika iz druge sezone showa, uz trenere će na životni preokret poticati voditeljica emisije Marijana Batinić, nutricionisti, liječnici i psiholozi.

Razloga za slavlje imaju i na Novoj TV, koja je s jednim od glavnih aduta svoje jesenske sheme, serijom "Na granici", krenula prošle nedjelje. Prvu epizodu te serije pratilo je 723.000 gledatelja, a epizoda je ostvarila 49,7 posto udjela u gledanosti. Gledatelje je oduševila baba Zorka koju utjelovljuje vrhunska glumica Nina Erak, kao i njezina unuka Petra koju tumači Nadia Cvitanović. U seriji glume i Barbara Vicković, Milan Štrljić, Žarko Radić, Barbara Nola, Asim Ugljen, Filip Jurčić...

Velika gledanost očekuje se i od serije "Pogrešan čovjek" koja je na RTL-u startala sinoć. Radnju potpisuje Jelena Veljača, autorica brojnih domaćih televizijskih projekata. Glavne uloge pripale su Ivani Roščić i Emiru Ćatoviću, a glumačkoj postavi priključili su se i Bojana Gregorić-Vejzović, Dražen Čuček, Igor Kovač, Roko Sikavica, Dora Dimić Rakar, Bruna Bebić, Anja Matković, Petar Benčina, Marko Nikolić...

Novi farmeri

Radnja serije prati samohranu majku Leu koja, nakon što dozna da joj je kći Zoe teško bolesna, kreće u potragu za njezinim ocem kojeg nije vidjela već 16 godina. Inače, start serije "Pogrešan čovjek" jučer se dijelom preklopio sa šestom epizodom serije "Na granici" Nove TV pa će biti zanimljivo doznati koja se od tih dviju serija više svidjela publici. U tom smislu moći će se raditi i usporedbe između RTL-ova "Života na vagi" i reality showa "Farma" koji se u svojoj šestoj sezoni vratio na Novu TV.

Podsjetimo, "Život na vagi" jučer se emitirao od 19.35 do 21 sat, a "Farma" je na programu bila od 20.15 do 21.30 sati. Što se "Farme" tiče, u njoj se ove sezone 18 kandidata bori za nagradu vrijednu do pola milijuna kuna. Najmlađem natjecatelju je 20 godina, a najstarijem 56.

HRT s jesenskom shemom kreće ovaj tjedan, no već tijekom proteklih sedam dana bilo je jasno da i oni spremaju različite novitete. Tako su u "Otvoreno" uz Mislava Togonala i Damira Smrtića uveli dva nova voditelja: Zrinku Grancarić i Branka Nađvinskog.

U subotu je na HTV-u 2 krenula nova emisija "Glazbeni Top 20" koja donosi pregled top-ljestvice najaktualnijih singlova hrvatske glazbene scene, a vodi je Anamarija Stišćak, bivša hostesa emisije "Volim Hrvatsku", i bivša Miss fotogeničnosti na izboru Miss Adriatic.

Nekadašnja Miss Universe, Jelena Glišić, vodit će "Klub 7", novi showbiz & lifestyle magazin koji prikazuje aktualna društvena zbivanja u Hrvatskoj i svijetu i koji ćemo od ovog četvrtka gledati na HTV-u 2. Uz Jelenu, svoje rubrike u ovoj emisiji imat će Iva Šarić Leko i Mario Valentić. Krenula je i druga sezona humoristične serije "Ko te šiša" u kojoj se produbljuju razmirice između vlasnika konkurentskih frizerskih salona koje glume Ksenija Marinković i Željko Duvnjak.

Nadalje, na HTV-u 1 danas kreće igrano-dokumentarna serija "Rat prije rata", scenarista i redatelja Miljenka Manjkasa.

Serija snažno naglašenih dramaturških elemenata na trenutke ima obilježja političkog trilera, ističu na HRT-u. U igranim dijelovima, doznajemo neslužbeno, Dražen Kuhn glumi prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, Željko Königsknecht Slobodana Miloševića, Zijad Gračić glumi predsjednika Predsjedništva Jugoslavije Borisava Jovića, Stojan Matavulj Veljka Kadijevića, Dinko Čutura Ivicu Račana, Slaven Knezović Blagoja Adžića, Vinko Kraljević Josipa Perkovića...

Novine o politici

Tjedan dana kasnije, 24. rujna, na HTV-u 1 kreće druga sezona serije "Novine" u kojoj će se žarište zbivanja s unutarnjih redakcijskih previranja izazvanih promjenom vlasničke strukture novina, prebaciti na politiku. Radnja se odvija tijekom dva tjedna, između prvog i drugog kruga izmišljenih predsjedničkih izbora.

Bespoštednu bitku za predsjednički položaj nabijenu podmetanjima, čiji će glavni posredovatelj biti "čovjek za sva vremena", bivši udbaš Blago Antić (Zdenko Jeličić), vodit će iz prve sezone dobro nam poznati gradonačelnik Ludvig Tomašević (Dragan Despot), protiv aktualne predsjednice Jelene Krsnik (Nives Ivanković).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:22