TOP-LISTA

ŠTO HRVATI VOLE GLEDATI NA MALIM EKRANIMA? Nova TV je bez konkurencije. Natječe se sama sa sobom...

Serija “Na granici” ovog vikenda dobiva žestoku konkurenciju u popularnom showu “Supertalent”
 CROPIX

Serija “Na granici” Nove TV ovogodišnji je apsolutni jesenski televizijski hit. Radnja prati dogodovštine mlade ekonomistice Petre (Nadia Cvitanović) koja se vraća iz Zagreba u rodno selo kako bi od bake Zorke (fenomenalna Nina Erak) naslijedila ilegalni biznis švercanja dobara iz BiH u Hrvatsku.

U seriji igraju još i Zorkina kći Mira (Barbara Vicković), zet Andrija Masle (Milan Štrljić) i njihove tri kćeri Petra, Lidija (Martina Stjepanović) i Ivana (Lucia Glavich Mandarić). Tu su i članovi obitelji Penava (glume ih Nemrin Omić, Elvira Aljukić, Dino Rogić i Marko Braić), koji žive na bosanskoj strani, imaju dućan i skladište koji koriste i kao paravan za šverc. Serija prati i događaje u obitelji Štiglić (Žarko Radić, Barbara Nola i Asim Ugljan), a tu je i Filip Juričić u ulozi policajca, kao i Zlatan Zuhrić, Mladen Vulić, Momčilo Otašević, Petra Kraljev, Tijana Pečenčić, Mirko Ilibašić, Petar Puškarić, Davor Svedružić...

Humor

Seriju, koja uvelike igra i na kartu humora, publika je prihvatila na prvo gledanje jer je prvu epizodu serijala “Na granici” pratilo 720 tisuća ljudi (oko 17,6 posto), što im je najbolji start kad su u pitanju sve serije Nove TV. Ovu seriju nakon dva tjedna prikazivanja u prosjeku prati 640.130 ljudi, odnosno 16,3 posto publike, uz share od impresivnih 44,9 posto.

Nova TV mogla bi već ove nedjelje dobiti veliku konkurenciju, što se gledanosti tiče, jer kreće šesta sezona publici omiljenog showa “Supertalent”. Žiri će i dalje činiti Maja Šuput, Martina Tomčić, Janko Popović Volarić i Davor Bilman, show vode Rene Bitorajac i Igor Mešin, a u prvoj emisiji s Nove TV najavljuju mnoge uzbudljive naslove. Podsjetimo, najgledaniju emisiju prošle sezone pratilo je više od milijun gledatelja, a uz posljednju emisiju “Supertalenta” bilo je oko 780 tisuća ljudi.

Teška dijeta

No, dok ne krene “Supertalent” i dok ne dođu podaci o njegovoj gledanosti, drugo mjesto na ljestvici najpopularnijih jesenskih projekata drži “Farma” Nove TV. Prvu epizodu šeste sezone reality showa, u kojoj je na farmu došlo 18 novih farmera, pratilo je u prosjeku više od pola milijuna gledatelja, točnije oko 526 tisuća, te je prva epizoda ostvarila 34,3 posto udjela u gledanosti. Dnevne emisije “Farme” u prosjeku prati 473.356 ljudi, odnosno 12,1 posto publike.

Ne stoji loše ni RTL-ov “Život na vagi”, koji je krenuo u treću sezonu emitiranja. Prema neslužbenim rezultatima, uz prvu epizodu treće sezone showa u prosjeku je bilo 441.438 ili 11,24 posto gledatelja u ukupnoj populaciji. Njihovu dnevnu emisiju u srijedu je pratilo 6,1 posto publike, odnosno 240.381 gledatelj.

Na četvrto mjesto top-liste gledanosti neočekivano je zasjeo HTV-ov serijal “Rat prije rata”. Igrano-dokumentarnu seriju Miljenka Manjkasa koja obrađuje raspad Jugoslavije, a u čijim igranim dijelovima glume Goran Grgić, Dražen Kühn, Stojan Matavulj, Ranko Zidarić, Borko Perić i drugi, kritika je uglavnom dočekala “na nož”. No, očito je da publika misli drugačije jer je prvu epizodu, emitiranu u ponedjeljak na HTV-u 1, gledalo 232.000 ljudi, odnosno 5,9 posto publike.

Ovaj ponedjeljak na HTV-u kreće i druga sezona hvaljene serije “Novine” (prvu epizodu prve sezone lani je pratilo 5,5 posto gledatelja).

Ljubavna priča

Peto mjesto na ljestvici najgledanijih jesenskih projekata drži RTL-ov “Pogrešan čovjek”.

Start ljubavne priče koju su satkali Jelena Veljača i Milo de Grisogono pratilo je oko 200 tisuća ljudi, čime je ostvareno između 4,9 i 5,3 posto prosječne gledanosti. U seriji glume sjajna Ivana Roščić, simpatični mladi glumci Roko Sikavica i Dora Dimić Rakar te glumačke legende poput Gorice Popović, Branislava Lečića i Marka Nikolića.

Serija ima zanimljivu ljubavnu priču (prati samohranu majku Leu koja se, da bi spasila kćer, dala u potragu za ocem svoga djeteta), gluma je dobra, ali unatoč svemu tome u srijedu je epizodu “Pogrešnog čovjeka” pratilo 4,7 posto ljudi, odnosno 186.145 gledatelja. To je gotovo četiri puta manje od prosječne gledanosti konkurentske serije “Na granici”, ali ipak više od druge sezone humorističnog serijala “Ko te šiša” koji je na HTV-u gledalo 3,4 posto odnosno 133.200 gledatelja.

Za kraj, napomenimo da je zanimljivo da je među najgledanijim emisijama na HTV-u i ove jeseni “Nedjeljom u 2” Aleksandra Stankovića kojeg je prošli vikend gledao 314.831 gledatelj, odnosno 8 posto publike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 19:04