ODLAZAK TIGRANA KALEBOTE

ZNA SE UZROK SMRTI BUBNJARA PSIHOMODO POPA Vijest je iznenadila sve koji su ga znali: 'Teško je povjerovati u ovo, nikada se nije žalio na zdravlje'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.12.2017. u 21:48

Zagreb, 021111.
U Kacicevoj 6a otvorena je prva strip biblioteka u Hrvatskoj, a i sire, Svijet Stripa. Osim biblioteke, u prostoru se nalazi citaonica, galerijski prostor i internet caffe.
Partneri u biblioteci su Tigran Kalebota (bubnjar grupe Psihomodo pop) i Gordan Sojat.
Na slici: Tigran Kalebota i Gordan Sojat.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX

Bubnjar benda Psihomodo Pop Tigran Kalebota iznenada je preminuo u ponedjeljak 11. prosinca, a glazbeni svijet i publika ostali su bez teksta. Kolege i prijatelji na društvenim mrežama cijeli dan opraštaju se od glazbenika koji je nedavno proslavio 53. rođendan.

Njegova menadžerica u ponedjeljak nije htjela davati izjave za medije, no u utorak je na upit Dnevnik.hr-a rekla što se dogodilo.

‘Tigran je preminuo od posljedica srčanog udara. Svi smo i dalje u šoku i teško nam je povjerovati da se ovo dogodilo. Tigran se nikada nije žalio na zdravstveno stanje i koliko znam nije imao nikakvih problema sa zdravljem. Tim više nas je ovo iznenadilo. Pogreb će biti u četvrtak u 16 sati na Krematoriju’, rekla je Lidija Balija.

Sućut obitelji Kalebote uputio je i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. ‘Poštovana obitelji Kalebota, sa žalošću sam primio vijest o iznenadnoj smrti gospodina Tigrana Kalebote. U ime Hrvatskoga sabora i u moje osobno ime, molim vas primite izraze iskrene sućuti. Odlazak gospodina Kalebote ostavit će veliku prazninu na hrvatskoj glazbenoj i kulturnoj sceni. Pamtit ćemo ga kao vrsnog glazbenika i nositelja uspjeha kultnog hrvatskog rock sastava Psihomodo pop, čija je glazba obilježila mnoge naraštaje’, stoji u brzojavu sućuti, piše Dnevnik.hr.

Tigran je zajedno s Davorom Gopcom i Smiljanom Paradišem – Šparkeom bio jedan od osnivača kultnog Psihomodo Popa.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo