IZBOR LJEPOTE

FOTO: Miss i Mister Hrvatske su Katarina Banić i Radovan Stošić

Nakon što je Vijetnam odustao, izbor za Miss svijeta vjerojatno će se održati u Kini

Hrvatska je dobila Miss i Mistera Hrvatske za 2010. godinu, koji će nas 6. studenog predstavljati na izboru za Miss svijeta. Na finalnoj večer Izbora koja se održavala u Spa & golf resortu Sveti Martin Missicom je proglašena 20-godišnja studentica konstrukcijskog strojarstva iz Trilja Katarina Banić, dok je novi Mister Hrvatske Radovan Stošić, 22-godišnji student kineziologije iz Zagreba.

Prva pratiteljica Miss Hrvatske je Anastazija Đurić, dok je prvi pratitelj Mistera Hrvatske je Nikola Kamenarić.

Miss i Mister fotogeničnosti su 21-godišnja Bračanka s privremenim boravkom u Zagrebu Meri Benčić i Radovan Stošić.

Kina umjesto Vijetnama?

Nakon što je Vijetnam odustao od organizacije ovog natjecanja 6. studenog , šezdeseti po redu Izbor za miss svijeta 2010. najvjerojatnije će se održati u jednom od tri kineska grada- Pekingu, Sanyiju ili Šangaju.

Vijetnam je od domaćinstva odustao zbog zahtjeva farmaceutske tvrtke RAAS, glavnog sponzora ovog natjecanja, da se izbor održi u regiji Tien Giang, a ne u Khanh Hoi kako su Vijetnamci planirali.

Hoang Kieu , direktor tvrtke RAAS koja za izbor osigurava 10 milijuna američkih dolara, već je posjetio Šangaj, a navodno je u igri i grad Sanya u kojem se natjecanje održavalo četiri godine -od 2003. do 2005. te 2007. godine.

Prošlogodišnja pobjednica je djevojka iz Gibraltara Kaiane Aldorino. Ona je prethodno pobijedila i na natjecanju Miss World Beach Beauty, na kojem je naša prošlogodišnja Missica Ivana Vasilj završila među najljepših 20 djevojaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:11