BABY BOOM NA PISTAMA

FOTO: Od devet najskupljih manekenki, samo jedna još nije rodila

Među devet najplaćenijih manekenki u posljednjih godinu dana njih osam su majke ili će to uskoro postati. Gisele Bündchen i dalje zarađuje 25 milijuna dolara, a Adriana Lima 7,5

Među najpoznatijim supermodelima, za čijim dugim nogama uzdišu muškarci diljem svijeta, očekuju se čak dvije prinove. Lijepa Nizozemka Doutzen Kroes i njezina kolegica iz Australije Miranda Kerr, koje su svojim tijelima osigurale unosne ugovore s najprestižnijim proizvođačem donjeg rublja Victoria’s Secret, uskoro će prvi put postati majke, no nema sumnje da će njihove manekenske karijere dugo biti na čekanju. Dok će Doutzen s dugogodišnjim dečkom, nizozemskim glazbenikom Sunnyjem Jamesom, čari roditeljstva okusiti već u siječnju iduće godine, Miranda, koja se u lipnju potajno udala za holivudskog glumca Orlanda Blooma, trebala bi roditi malo poslije nje.

Hladni zimski mjeseci djevojkama će biti idealno vrijeme da svoje postporođajne linije do prvih sunčanih dana iduće sezone ponovno dotjeraju do savršenstva, kada će, ako im sve bude išlo po planu, bez suviše odjeće ponovno krasiti editorijale i hodati modnim pistama.

Werbowy kvari prosjek

Poznati supermodeli tako će se samo pridružiti čitavom nizu slavnih kolegica kojima majčinstvo i manekenska karijera idu ruku pod ruku te ni na koji način ne posustaju za manekenkama koje nisu majke. Štoviše, riječ je o pravim vladaricama modnih pista, koje još uvijek sklapaju najbolje ugovore. Od devet najbolje plaćenih modela u zadnjih 12 mjeseci, njih čak osam već su rodile ili će to učiniti uskoro. “Prosjek” kvari tek Daria Werbowy. Njihova predvodnica zasigurno je planetarno popularna Brazilka Gisele Bündchen, koja nikako ne napušta tron najbolje plaćene manekenke svijeta. Gisele i njezin suprug Tom Brady 8. prosinca postali su roditelji dječačića Benjamina, a slavna je manekenka samo dva mjeseca nakon poroda snimila reklamnu kampanju za ni više ni manje nego kupaći kostim, pokazavši nanovo isklesano tijelo.

Idealne mjere iz Brazila

U studenom prošle godine još je jedna Brazilka na svijet donijela djevojčicu Valentinu, a potom se predanom vježbom vratila u formu i, naravno, na jumbo plakate u brojnim metropolama. Zanosna Adriana Lima, supruga srpskog košarkaša Marka Jarića, već je prošlog mjeseca snimila kampanju za rublje Victoria’s Secret, a samo osam mjeseci nakon poroda, s visinom od 180 centimetara, lijepa brineta teži, za manekenku idealnih, 55 kilograma.

Samo mjesec dana prije nje rodila je i najslavnija češka manekenka Karolina Kurkova, koja se pred objektive fotoaparata vratila u lipnju ove godine, kada je krasila stranice poznatog magazina W. Iako je tijekom trudnoće, baš kao i Adriana, dobila nekoliko kilograma viška, Kurkova je u nekoliko mjeseci nanovo oblikovala svoju figuru, za koju mnogi kažu da sada izgleda čak i bolje nego prije poroda.

Bez tragova porođaja

Povratak na posao nije dugo čekala ni Alessandra Ambrosio, koja je postala majka djevojčice Anje Louise prije točno dvije godine, a svoje tijelo, na kojemu nisu bili vidljivi nikakvi tragovi porođaja, pokazala je već u studenom 2008. Iste zime sudjelovala je u božićnom Victoria’s Secret showu.

Međutim, pistama još uvijek diktiraju i poznata manekenska imena, kojima se ni više trudnoća nije ispriječilo na profesionalnom putu. Tako, primjerice, najpoznatije zaštitno lice marke Calvin Klein, ruska manekenka Natalia Vodianova, ponosna majka troje mališana, i dalje prihvaća unosne modne angažmane, doduše, nešto rjeđe nego prije, a posebno je tražena za reklamiranje donjeg rublja.

Rekorderka u povracima na piste ipak je slavna Njemica Heidi Klum, koja sa suprugom Sealom ima troje djece te jedno iz prethodne veze. Heidi je i dalje nezaobilazno manekensko ime, a prošle se godine na pistu vratila samo 35 dana nakon rođenja kćerkice Lou.

Bündchen najviše zarađuje već šestu godinu zaredom

Forbesova lista najplaćenijih manekenki - lipanj 2010.

Gisele Bündchen - 25 milijuna dolara

Heidi Klum - 16 milijuna dolara

Kate Moss - 9 milijuna dolara

Adriana Lima - 7,5 milijuna dolara

Doutzen Kroes - 6 milijuna dolara

Alessandra Ambrosio - 5,5 milijuna dolara

Natalia Vodianova - 5,5 milijuna dolara

Daria Werbowy - 4,5 milijuna dolara

Miranda Kerr - 4 milijuna dolara

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:33