ZARUČILA SE

FOTO: PRINCEZA MAĐARSKE, BOHEMIJE I HRVATSKE USKORO PRED OLTAROM Eleonore, praunuka posljednjeg austrijskog cara, udaje se za vozača Formule

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 08.03.2019. u 13:17

INSTAGRAM

Eleonore von Habsburg

 

Eleonore von Habsburg uskoro se udaje za Jérômea d’Ambrosija (33), vozača Formule E, objavio je Daily Mail.

A tko je zapravo Eleonore i ima li njezino prezime ikakve veze s europskom vladarskom dinastijom? Ova 25-godišnjakinja ponosno nosi titulu nadvojvotkinje Austrije te princeze kraljevine Mađarske, Bohemije i Hrvatske. Inače, Bohemija je povijesna pokrajina koja s Moravskom i dijelom Šleske čini najveći dio današnje Češke Republike.

Eleonore von Habsburg rodila se u Salzburgu - roditelji su joj nadvojvoda Karl von Habsburg-Lothringen, austrijski političar i glava obitelji Habsburg, te barunica Francesca von Habsburg, a pradjed joj je bio Karlo I., posljednji austrijski car koji je monarhijom vladao samo dvije godine, sve dok ona pred kraj Prvog svjetskog rata nije potpuno ukinuta.

Nakon školovanja u internatu u Gstaadu u Švicarskoj, Eleonore je studirala pravo u Europskoj poslovnoj školi u Londonu, tečno govori engleski i njemački, a služi se i francuskim te španjolskim jezikom. Svojedobno se okušala i kao manekenka - naime, lani je u Milanu nosila reviju modne kuće Dolce & Gabbana, a i njezin zaručnik Jérôme d’Ambrosio, Belgijanac s prebivalištem u Monaku, ambasador je prestižnog brenda Hugo Boss.

Eleonore i Jérôme u vezi su od 2017. godine, a praunuka posljednjeg austrijskog cara u intervjuima često ističe kako je "zahvalna roditeljima što su je odgojili da uvijek bude skromna i ponizna".

 

 

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo