ZARUČILA SE

FOTO: PRINCEZA MAĐARSKE, BOHEMIJE I HRVATSKE USKORO PRED OLTAROM Eleonore, praunuka posljednjeg austrijskog cara, udaje se za vozača Formule

 
Eleonore von Habsburg
 INSTAGRAM

Eleonore von Habsburg uskoro se udaje za Jérômea d’Ambrosija (33), vozača Formule E, objavio je Daily Mail.

A tko je zapravo Eleonore i ima li njezino prezime ikakve veze s europskom vladarskom dinastijom? Ova 25-godišnjakinja ponosno nosi titulu nadvojvotkinje Austrije te princeze kraljevine Mađarske, Bohemije i Hrvatske. Inače, Bohemija je povijesna pokrajina koja s Moravskom i dijelom Šleske čini najveći dio današnje Češke Republike.

Eleonore von Habsburg rodila se u Salzburgu - roditelji su joj nadvojvoda Karl von Habsburg-Lothringen, austrijski političar i glava obitelji Habsburg, te barunica Francesca von Habsburg, a pradjed joj je bio Karlo I., posljednji austrijski car koji je monarhijom vladao samo dvije godine, sve dok ona pred kraj Prvog svjetskog rata nije potpuno ukinuta.

Nakon školovanja u internatu u Gstaadu u Švicarskoj, Eleonore je studirala pravo u Europskoj poslovnoj školi u Londonu, tečno govori engleski i njemački, a služi se i francuskim te španjolskim jezikom. Svojedobno se okušala i kao manekenka - naime, lani je u Milanu nosila reviju modne kuće Dolce & Gabbana, a i njezin zaručnik Jérôme d’Ambrosio, Belgijanac s prebivalištem u Monaku, ambasador je prestižnog brenda Hugo Boss.

Eleonore i Jérôme u vezi su od 2017. godine, a praunuka posljednjeg austrijskog cara u intervjuima često ističe kako je "zahvalna roditeljima što su je odgojili da uvijek bude skromna i ponizna".

View this post on Instagram

Pink lovers

A post shared by Eleonore (@eleonorehabsburg) on

View this post on Instagram

Some vitamin with the

A post shared by Eleonore (@eleonorehabsburg) on

View this post on Instagram

Monte-Carlo Gala for the global Ocean @fondationprincealbert2

A post shared by Eleonore (@eleonorehabsburg) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:43