VJETAR U KOSI

FOTO: Schwarzenegger provozao svoju novu igračku

Veliki zaljubljenik u automobile osim 'zelenih' voli i klasike. Tako je sunčani vikend iskoristio za vožnju novim Excalibur Roadsterom vrijednim i do 80 tisuća eura
 Sipa

Kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger veliki je zaljubljenik u automobile oduvijek bio. Među prvima je posjedovao super-terenca Hummera, kojeg je tada još samo američka vojska imala, njegovu garažu čine gotovo sve najnovije zvijezde automobilističkog svijeta.

Međutim, otkada je postao guverner 'najzelenije' američke savezne države, Schwarzenegger se zalaže samo za smanjenje emisija ugljičnog-dioksida te se u javnosti zalaže za hibridne automobile i alternativna goriva.

No, u privatnom životu, 'Terminator' ima sasvim drugačiji pristup četverokotačnim ljubimcima. Naime, protekli je sunčani vikend slavni glumac i političar odlučio iskoristiti za vožnju svojom novom igračkom. S vjetarom u kosi i sunčanim naočalama, Schwarzenegger je do dućana organske hrane Brentwood Country Mart došao u Excalibur Roadsteru.

Moderni je klasik pažnju prolaznika privlačio više od guvernera, a kako i ne bi kada je njegov osebujan dizajn oživio drevni duh automobila na ulicama modernog metropolisa.

Excalibur je inače američki proizvođač automobila iz Milwaukeea u Wisconsinu koji se bavi neoklasičnim automobilima. Ovaj je model, vrijedan i do 80 tisuća eura, baziran na Mercedes Benzu SS iz 1928 godine.

Osim Schwarzeneggera Excalibura u svojoj garaži posjeduje cijeli niz slavnih osoba među kojima valja istaknuti Deana Martina, Tima Burtona, Roda Stewarta te brojne druge.

Excalibur Roadster

Motor: V8

Zapremnina: 5001 kubičnih centimetara

Snaga: 199 konjskih snaga pri 4000 okretaja

Maksimalna brzina: 180 kilometara na sat

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 00:39