USKORO STIŽE UNUK

JADRANKA KOSOR POSTAJE BAKA Sin Lovro Škopljanac (31) tajno se vjenčao s djevojkom Mateom, čekaju bebu

 Damjan Tadić/Cropix

Sin bivše premijerke, danas nezavisne saborske zastupnice Jadranke Kosor, Lovro Škopljanac (31), prošle se subote vjenčao sa svojom dugogodišnjom djevojkom Mateom Drempetić. Uz to, mladi par, kažu njima bliski ljudi, očekuje svoje prvo dijete i to - sina.

Svadba sina jedinca

Jadranka Kosor nije željela komentirati vijesti o vjenčanju svojeg sina jedinca - kaže, o privatnim stvarima ne želi govoriti za medije. No, kako doznajemo iz pouzdanih izvora, nakon vjenčanja, kojem su navodno prisustvovali samo mladenci i kumovi, sretan događaj proslavili su uz večeru u jednom zagrebačkom restoranu. - Kako su oboje izuzetno skromni, nisu željeli nikakvu pompu. Kao i mnogi mladi parovi danas, jednostavno su ‘pobjegli’ na vjenčanje - kaže poznanik obitelji mladenke. Njezini roditelji, navodno, nisu baš presretni što im se kći ovako potajno udala i što sami nisu bili na ceremoniji, iako za zeta imaju samo riječi hvale - pametan je, radišan i jednostavan mladi čovjek.

Lovro Škopljanac viši je asistent na Katedri za komparativnu povijest hrvatske književnost na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Sin bivše premijerke ima sjajnu akademsku karijeru - 2013. godine dobio je godišnju državnu nagradu za znanost. Ove nagrade se dodjeljuju za proširenje znanstvenih spoznaja te znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstveno-istraživačkog rada. Do 30. Lovro je doktorirao i objavio prvu knjigu “Književnost kao prisjećanje” temeljenu na njegovu doktoratu. Pokazao i kao vrstan simultani prevoditelj kada ga je u nekoliko navrata angažirala Hrvatska radiotelevizija - među ostalim prevodio je prijenos čitanja oslobađajuće presude suda u Haagu generalima Gotovini i Markaču. Među rijetkima je u zemlji koji se mogu pohvaliti i poznavanjem japanskoga jezika.

Vrijedni volonteri

Njegova izabranica Matea završila je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, radila na Goljaku i jedna je od desetak licenciranih hipoterapeuta u Hrvatskoj, dakle obučena za terapiju pomoću konja. Obučavala se u hvaljenim institucijama u zemlji i inozemstvu - usavršavala se u radi s djecom s posebnim potrebama. Mateu svi opisuju kao iznimno dragu i pametnu djevojku. Ona je jedna od voditeljica terapije u Udruzi za terapijsko jahanje Don Kihot, a njezin donedavni dečko, a sada suprug Lovro, već nekoliko godina volontira u ovoj udruzi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. veljača 2024 04:50