NOVI ČLAN OBITELJI

JERKO LEKO VESELI SE PRINOVI ‘Sin i ja sve smo pripremili za dolazak mame i naše nove bebe’

Popularni nogometaš prvi put nakon proširenja svoje obitelji progovara o intimnoj sreći
 Srđan Vrančić / CROPIX

Nogometaš Jerko Leko i njegova supruga Iva postali su roditelji drugi put. Dvadesepetogodišnja ekonomistica i manekenka prošli je tjedan rodila njihovog drugog sina, Leona.

Dječak se rodio carskim rezom u poliklinici Podobnik, a pri porodu je bio dug 48 cm i težak tri kilograma. S uzbuđenim tatom, 34-godišnjim igračem zagrebačkog Dinama i bivšim hrvatskim reprezentativcem, razgovarali smo početkom tjedna dok je zajedno sa dvoipolgodišnjim sinom Carlosom iščekivao sretan povratak supruge i malog Leona.

- Presretan sam što je sve prošlo u redu... Ja sam mislio da će biti curica, ali Iva je imala osjećaj da je sin, njena intuicija bila je točnija. Nije inače istina ono što ljudi kažu da su curice privrženije ocu od sinova. Uostalom, lakše je meni kao sportašu odgajati dva sina - rekao je sretni tata čiji se stariji sin Carlos već sada ne odvaja od lopte, a od drugih igračaka najdraži su mu autići i motori.

Spremni na ratovanje

- Između Leona i Carlosa mala je razlika i njih dvojica imat će štošta toga za dijeliti, iste dječačke interese kao i igračke. Carlos će sigurno biti brižan brat, ali spremni smo i na faze ratovanja - kaže tata koji do sredine lipnja, kada počinju Dinamove pripreme, ima mjesec slobodnih dana koje će u potpunosti posvetiti obitelji.

- Kako sam sportaš, disciplinu koju imam u profesionalnome životu prenio sam i na privatni. Dijete se može u potpunosti ostaviti na moju brigu. Sve vam ja znam: mijenjati pelene, presvlačiti i oblačiti dijete, zgrijati bočicu s mlijekom, uspavljivati.. Sve što treba, spreman sam učiniti. Kad god ga treba uspavati, Carlos me zove, ja na njega djelujem smirujuće - priča Jerko Leko, priznajući da jedino nije vičan u kuhanju.

Pripreme za dolazak djeteta su kaže, on i supruga obavili. Kinderbet je tu i spremni su da im se svakodnevnica ponovno prilagodi ritmu života male bebe.

- Sve smo to već prošli s Carlosom, prve korake, prve riječi i pitanja. Jako je zanimljivo i lijepo sudjelovati u životu djeteta od puzanja do sadašnjih 2,5 godina koliko Carlos ima. Posebno je to razdoblje za roditelje - priča Jerko i dodaje da Carlos, koji već naveliko govori, od devetog mjeseca kreće u vrtić.

Treće dijete

- Bio je već sa mnom jednom na tribinama na utakmici na kojoj nisam igrao, već zna prepoznati Dinamov grb, čim ga vidi obuzme ga euforija, zna di tata igra. Nabija lopte po stanu i vidi se da će biti veliki dinamovac - kaže ponosni tata.

U prvo vrijeme paru će pomoći i Ivina majka koja im je bila pri ruci i kad se rodio Carlos. Iva će u srpnju i kolovozu ići na more sa sinovima, a Jerko će joj se pridružiti kad bude imao kakav slobodan dan.

Hoće li se par odlučiti i na treće dijete, to Jerko trenutno ne zna reći, ali priznaje da ne isključuje i tu mogućnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:13