SUSRET VETERANA

John McEnroe: O Dubrovniku mi je pričala i supruga Patty Smyth

Na Stradunu kod Kneževa dvora u četvtak će McEnroe i Ivanišević odigrati humanitarni meč
 Siniša Sunara/CROPIX

DUBROVNIK - Prošlo je dvadesetak godina od vremena kada je John McEnroe igrao svoj najbolji tenis, ali nije se otada previše promijenio. Gledajući ga izbliza, ne biste nikada rekli da je taj Amerikanac irskog porijekla (rođen je 16. veljače 1959. u Wiesbadenu u tadašnjoj Zapadnoj Njemačkoj, gdje mu je otac služio vojsku) zakoračio u 52. godinu. Zadržao je sportsku liniju, a šarmantan i izravan kakav je oduvijek bio McEnroe je pravi magnet za novinare, ali i prolaznike na Stradunu.

- John izgleda bolje nego u igračkim danima - kaže Ivanišević.

Mnogočlana obitelj

- Trudim se ostati u formi i da mi godine ne budu teret. Redovito vježbam, igram tenis, a ovdje imam lijepu priliku plivati u čistom moru - odgovara McEnroe koji je u Dubrovniku zbog teniskog spektakla, meča na Stradunu protiv Ivaniševića kao amarcorda na neka prošla vremena, a sve s ciljem da se prikupi novac za Dječji odjel Opće bolnice u Dubrovniku.

McEnroea mlađim čini i brojna obitelji. Dvaput se ženio, a djece ima kao u pravoj irskoj obitelji. S bivšom suprugom, glumicom Tatum O’Neal ima dva sina i kćer ( Kevin 24, Sean 22, Emily 19), a danas je u braku s pjevačicom Patty Smyth, koja je već imala kći ( Ruby 24) i s njom ima još dvije kćeri ( Annu 13, Avu 11).

- Stvarno smo brojna obitelj i nismo mogli svi zajedno doći, ali supruga je rado pristala na ovaj poziv, a s nama su naše cure... - rekao nam je McEnroe.

Prvi je put u Hrvatskoj, kaže da je čuo sve najljepše o Dubrovniku, i to baš od supruge Patty koja je ovdje ljetovala prije puno godina.

Puno ljudi na ulicama

- Volio bih možda da nije tako vruće i da nije tolika gužva. Puno je ljudi, i novinara na sve strane. Baš zato se veselio izletu koji mu je organizirao Goran Ivanišević.

- Vodim ga brodom na mjesto gdje je odlična spiza - u svom će stilu Goran.

- Dubrovnik je stvarno lijepo mjesto i mislim da bih mogao i češće ovdje dolaziti na odmor - dodao je McEnroe.

Nije vas bilo teško nagovoriti da ponovno uzmete reket u ruke?

- Ne, uzbuđen sam zbog mogućnosti da opet igram protiv Gorana i da time pomognemo djeci - zaključio je McEnroe.

Bit će to meč vike i loma

Što očekujete od meča?

- Od mene se vjerojatno traži da izgubim i da vičem na suce, a Goran mora razbiti barem jedan reket. Šalim se, naravno. Pokušat ću igrati svoj najbolji tenis, zabaviti publiku i napraviti spektakl, ali Goran je favorit, ne samo zbog toga što igra pred svojim navijačima nego i zbog toga što je mlađi i još uvijek jako, jako servira, kaže McEnroe. ( A.O.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 04:59