NEVOLJE ANE IVANOVIĆ

Kate Hudson joj krade dečka, a suparnice mjesta na WTA listi

Iako joj nikako ne ide, Ivanović je ustvrdila da želi ponovno osvojiti Grand Slam turnir, barem još jedan

Ako je išta moglo krenuti još više po zlu u životu i karijeri mlade srpske tenisačice Ane Ivanović , koja je 2008. godine na neko vrijeme bila i broj 1 ženskog tenisa, onda je to trač da joj dečka preotima glavom i bradom Kate Hudson.

Nije ovo, doduše, njihov prvi “meč” za tog, istog muškarca. Australac Adam Scott upravo se lani početkom godine viđao s Kate kada je njoj u život uletio bivši Madonnin dečko Alex Rodriguez, a u njegov tenisačica Ana Ivanović. Ana je u to vrijeme prekinula vezu sa šanjolskim tenisačem Fernandom Verdascom i započela vezu s golferom Adamom.

Da barem malo razjasnimo ovu sapunicu, Kate je 2008. godine imala aferu s Adamom Scottom, a par je viđen na odmoru na Havajima. Nastavili su se viđati i početkom 2009. godine, ali je Kate u isto vrijeme započela vezu s Alexom Rodriguezom, a Adam dakle s Ivanović.

Kate je s Alexom pak prekinula ove zime i od tada se navodno viđa s trojicom istodobno. Jedan od te trojice je ponovno Adam Scott, a kojeg je, kako tvrde u australskim, britanskim i američkim medijima, ponovno srela nedavno u Los Angelesu i tamo su ponovno “spetljali”. Samo nije poznato je li to bilo na jednu noć ili nešto više. Osim njega, “u igri” su fotograf i snimatelj Darren Ankenrman te neimenovani biznismen iz Los Angelesa.

Već neko vrijeme nema ni riječi o Adamu i njegovoj “službenoj” djevojci Ani Ivanović. Uostalom, ona je sada zauzeta turnirima iako joj baš i ne ide od ruke. Jesu li tračevi o svim muškarcima Kate Hudson istiniti ne zna se pouzdano, a još se nitko od aktera nije oglasio iako vijest već deset dana kola svijetom.

Nije se oglasila ni Ana Ivanović, tenisačica kojoj su 2007. godine predviđali da će premašiti i tenisku teen zvijezdu Mariju Šarapovu ,a sada je sve bliže - Kurnjikovoj. Naime, sve je manje uspješna na turnirima, a sve više na polugolim fotografijama pa se tako nedavno prvi put skinula u oskudni kupaći kostim za sportski magazin Sports Illustrated, gdje je, naravno, pozirala u seksepilnoj pozi.

Usput rečeno, na australskoj ljestvici najseksepilnijih tenisačica svijeta u 2008. godini Ivanović je “pobijedila” Šarapovu koju su, uz Kurnjikovu, uvijek smatrali najzgodnijom pripadnicom ženskoga tenisa. Jedina razlika između Ivanović i Kournikove je činjenica da Ana Kurnjikova nikada nije osvojila ni jedan jedini WTA turnir. Zapravo, tome ni nije baš težila.

Muke u Sydneyju

Čini se da će Ana Ivanović prije svog 23. rođendana zaokružiti karijerni ciklus - s trona na dno. Prvi put otkako se probila među najbolje tenisačice svijeta na WTA listi (od lipnja 2005. godine nalazila se uglavnom među prvih 50 pa među prvih 20), pala je na 58. pa se nedavno popela na - 57.

Ukoliko Ana Ivanović prekine svoju 14-mjesečnu vezu s australskim golferom Adamom Scottom, zasigurno će tugovati i Australci. Ta je zemlja mladu tenisačicu prihvatila kao svoju nevjestu, prvo zbog njezinih teniskih rezultata i činjenice da je u vrijeme kada se penjala na broj 1 WTA ljestvice vrlo često boravila u Sydneyju. Tamo Ivanović ima ujaka te se jedno vrijeme i pripremala za turnire pod vrućim australskim suncem. Odgovarali su joj takvi uvjeti, govorila je tada za australske medije, jer trening pod takvim vrućim uvjetima zahtjeva mnogo više “muke i nauke”.

U to je vrijeme Ivanović i smršavjela te je potom zaslužila i epitet najbrže tenisačice na terenu s obzirom na to da se lakše kretala. Počela je i pisati kolumnu za jedne autralske novine, a svi su se nekako nadali da će se Ivanović i “udati” za tu zemlju koja već dugo nema žensku tenisku zvijezdu. Onda je, manje-više na vrhuncu svoje karijere, upoznala australskog golfera Adama na čijim se turnirima u Australiji redovito pojavljivala. Nitko sretniji od Australaca.

Jedno drugom podrška

No nitko nije znao da je mlada tenisačica, kako se čini, doživjela vrh svoje karijere i da je došlo vrijeme za put prema dolje. Njezini sportski uspjesi u 2009. godini nikako se ne mogu mjeriti sa 2008. u kojoj je osvojila Grand Slam turnir French Open. Zapravo, otkako je započela profesionalnu karijeru, najgore rezultate ostvarila je upravo lani. Zanimljivo, ni njezinom dečku Adamu Scottu prošla godina nije bila nimalo sjajna, što je krajem prošle godine Ivanović komentirala za australski Herald Sun tvrdnjom da “oboje sada sazreli”.

- Oboje sada shvaćamo da u životu svakog sportaša dolazi do trenutka u kojem ti ništa ne ide kako si planirao. Zajedno smo u ovome i jedan smo drugome velika podrška - rekla je Ivanović za Herald.

Godinu je završila odlaskom mjesec dana prije kraja sezone, što su mnogi protumačili kao njezin odlazak iz tenisa ili barem kao dugačku stanku. No Ivanović je već u siječnju ove godine uhvatila reket u ruke, iako ne baš uspješno jer joj je polufinale otela povratnica Justine Henin. Zato je u zadnje vrijeme sve glasnije nazivaju “otpisanom ljepoticom”. No Ivanović uzvraća.

- Na žalost, ne postoji drugi način da se popneš na vrh nego s dna. Ali to je zapravo ohrabrujuće. Svaki se igrač, zapravo svaki se čovjek, u jednom trenutku života ili karijere suoči s vlastitim razočaranjima - rekla je nedavno Ivanović.

U želji da povrati samopouzdanje i pokaže kritičarima da nisu u pravu kada je tako lako otpisuju, Ivanović je ove godine dakle nastupila na Brisbane Internationalu i izgubila, na Australian Openu i izgubila, na Fed Cupu također, iz Dubaija se povukla, na Billie Jean King Cupu izgubila, kao i na BNP Paribas Openu.

Ivanović se na WTA ljestvici stmoglavila za 30 mjesta. Da se ne bi potpuno slomila, odustala je od nastupa na Fed Cupu za srpsku reprezentaciju na predstojećem okršaju sa slovačkom reprezentacijom. Kako je rekao izbonik Dejan Vraneš, bolje je da sada ne uzima reket u ruke jer “to ne bi pomoglo njezinom oporavku”. Prošloga je tjedna “izletjela” i iz Miamija sa Sony Ericsson Opena, a gdje je, nakon što je dobila drugi meč, odgovorila novinarima da se vraća među pobjednike.

Učila je španjolski

- Osjećam se stvarno odlično. Ono sve je iza mene. Što te ne ubije, ojača te i doista vjerujem u to - rekla je Ivanović na konferenciji za medije i pohvalila svog novog trenera Heinza Gunthardta, inače nekadašnjeg trenera Streffi Graf. A onda je, na žalost, izgubila treći meč.

No tenisačica je odlučna da će usprkos svemu vratiti stari sjaj, uostalom, tek su 22 godine, a sebe vidi ponovno kao osvajačicu nekog Grand Glama prije nego li turnira.

Ivanović se mora priznati da nije “frik” za tenis na način da će čitav svoj život podrediti isključivo toj igri, jer, prisjetimo se, još je kao tinejdžerica, nakon što se s majkom preselila u Švicarsku radi boljih uvjeta treniranja, odbila osobnog trenera. Tamo je upoznala svog budućeg menadžera Dana Holzmanna, inače lokalnog biznismena iz Basela, a kasnije je u Beogradu upisala fakultet međunarodne ekonomije i počela je učiti španjolski jezik. Doduše, dečko joj je tada bio Španjolac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 04:08