ZANOSNA GLUMICA

LEONA PARAMINSKI ‘Ne smijem vam reći što planiram. Ne radi se ni o televiziji, ni o filmu'

Zvijezda serije ‘Tajne’, čije je emitiranje upravo doživjelo uzbudljivo finale, vrlo tajanstveno progovara o novim životnim planovima koji će mnogo toga promijeniti. No, ono o čemu trenutno najviše razmišlja, nakon buđenja u pet ujutro zbog snimanja, jest kako uživati u slobodnim danima i posvetiti se suprugu Tinu
 Marko Miščević/CROPIX

Ne smijem vam reći što planiram napraviti u bliskoj budućnosti. Ni po koju cijenu. Najradije bih vam rekla, ali stvarno ne smijem. Ne radi se ni o televiziji, ni o filmu, ni o kazalištu. Nema veze s ovim mojim poslom. Mogu vam odati samo da ću napraviti veliki životni zaokret. Više ću smjeti kazati za otprilike dva mjeseca. Selim li se u inozemstvo, kao što se u posljednje vrijeme priča? Lijepo vam kažem da vam ne smijem ništa reći - zagonetno govori Leona Paraminski, koju je televizijska publika do prije desetak dana gledala u “Tajnama” RTL Televizije kao detektivku Anu. Glumica će ovaj serijal prije svega pamtiti po prijateljskoj atmosferi koja je vladala na snimanju.

Ljubav prema Kseniji

Najviše se, veli, sprijateljila s Filipom Juričićem s kojim je imala mnogo zajedničkih scena, postala je i velika prijateljica s Jelenom Jovanovom i Katarinom Baban, a drago joj je bilo što joj se opet pružila prilika raditi s Ksenijom Pajić.

- Kseniju oduvijek obožavam. I kao osobu i kao glumicu. Ona je zakon! Da me sad netko nazove i kaže mi da sutra počinjem nešto snimati s Ksenijom, odmah bih pristala. Ako treba i besplatno! - smije se Leona koja, međutim, sada, nakon završetka snimanja, uživa u slobodnim danima.

Odlična kućanica

- Napokon imam vremena za ispijanje kave s prijateljima, vožnju biciklom, za čitanje knjiga... Redovito odlazim u Maksimir, gdje uživam u šetnjama prirodom. Najljepša su mi jutra. Posljednja dva i pol mjeseca zbog snimanja ‘Tajni’ morala sam ustajati u cik zore, u pet sati ujutro. Sada, kada je posao gotov, spavam do 8.30 sati. Onda ustajem, polako se razbuđujem, vježbam svoje ‘tibetance’, doručkujem i tek onda krećem u dan. Volim ujutro imati tih sat vremena za samu sebe, mnogo mi to znači - priča 34- godišnjakinja koja je dosad glumila u dvadesetak filmova, snimala serije, te odigrala brojne kazališne role. Za sebe kaže da joj najbolje leže filmske uloge. Upravo za jednu takvu rolu - onu u filmu ‘Prezimiti u Riju’ redatelja i scenarista Davora Žmegača - već je dobila Zlatnu arenu za najbolju žensku ulogu. Leona je igrala i u filmovima ‘Bogorodica’, ‘Nebo sateliti’, ‘Polagana predaja’, ‘Nije sve u lovi’... kao i serijama ‘Loza', ‘Obični ljudi’, ‘Dobre namjere’, ‘Najbolje godine’... Kao glumicu vole je redatelji i kolege glumci, te, naravno, publika. No kakva je Leona privatno, kao kućanica?

- Sasvim solidna. Svi me prijatelji zezaju i govore mi da slobodno mogu doći i njima doma počistiti. Volim da mi je stan u redu, da je sve čisto. Volim usisavati i prati suđe. Volim i kuhati, premda mislim da nisam baš jako dobra kuharica. Ne, nitko mi nije to potvrdio, nego ja mislim da bih mogla naučiti kuhati bolje nego što sad kuham. A što najbolje spremam? Recimo da su neki moji specijaliteti varivo od mahuna i tjestenina s raznim umacima. Kuham redovito, ali suprug Tin i ja, zbog poslovnih obaveza, nerijetko jedemo i izvan kuće. Vikendom smo pak obavezno na ručku kod roditelja. Ako se mene pita, upravo tu se najbolje jede - priča Leona koja je svog tri godine mlađeg supruga Tina Komljenovića upoznala kao osamnaestogodišnjakinja.

Fatalna privlačnost

No između njih je zaiskrilo petnaestak godina kasnije, kada su se slučajno ponovno sreli u jednom kafiću i zaljubili. U braku su dvije godine, a glumica ističe da su znanstvenici, ako je suditi po njenom Tinu, divni muževi.

- Čime me je privukao? Svime. Možda najviše svojim osmijehom. Ali, osmijeh nije jedino što mi se na njemu sviđa. Zašto ga volim? Jer je takav kakav je. Ukratko, Tin je partner za poželjeti. Što se posla tiče, on je doktor znanosti i asistent na FER-u. Potpuno smo različiti, ali se sjajno razumijemo. On meni mora puno više objašnjavati o svom poslu nego ja njemu o mom. Što ne znači da doma stalno nadugačko pričamo o znanosti ili o mojim ulogama. Imamo mi svojih tema, satima možemo pričati... Velika smo podrška jedno drugome. Planiramo li proširenje obitelji? Jednog dana, naravno. Voljela bih biti mama. U posljednje vrijeme razmišljamo i o tome. Ali ne opterećujemo se. Kad nam se dogodi, neka se dogodi. Zasad uživamo udvoje, a nimalo ne sumnjam da ćemo jednog dana isto tako uživati i utroje - kaže Leona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:20