ŽIVOT U SAD-U

LEONA PARAMINSKI ŽIVI SVOJ AMERIČKI SAN 'Gradim karijeru, živim u mirnom kvartu i veselim se novom životu'

 Marko Miščević/CROPIX

ZAGREB - Drago mi je da su američki kazališni kritičari pohvalili predstavu ‘Dead Man’s Cell Phone’, u kojoj glumim fatalnu Charlotte. Jer, ovo je moja prva američka kazališna uloga - kaže Leona Paraminski koja se u rujnu prošle godine sa suprugom Tinom Komljenovićem preselila u Santa Barbaru.

- Ulogu zavodnice koja ne preže ni od čega, beskompromisnu, poslovnu i misterioznu ženu, hladne i proračunate osobnosti, pravu kameleonku pod imenom Charlotte dobila sam na audiciji, koja se nije razlikovala od audicija koje sam prolazila u Hrvatskoj. Glavna razlika je u tome što u Americi uvijek ideš na audiciju, osim ako nisi jako velika zvijezda. No, čak i najveće zvijezde u SAD-u ponekad moraju na audicije - kaže Leona i ističe da joj je rad u Jurkowitz teatru u sklopu Theatre Group SBCC-ja sjajan početak, pogotovo zbog svakodnevnog brušenja engleskog jezika.

Pravi mediteranski štih

- Prije par mjeseci počela sam razmišljati na engleskom jeziku, što je, vele, znak da si neki jezik stvarno svladao - govori Leona, koja se sjajno snašla u Santa Barbari.

- Tin i ja živimo u novouređenom stanu u predivnom mirnom kvartu, udaljenom dvadesetak minuta pješice od centra. State Street je predivna glavna ulica puna malih kafića, muzeja, knjižara, coffe shopova, barova, restorana... Ma, ima pravi europski i mediteranski štih - priča glumica kojoj najviše fali domaća hrana.

Otvorena za suradnju

- Tek kad se preseliš u inozemstvo shvatiš kako smo mi u Hrvatskoj jednostavno navikli na bolju, kvalitetniju i raznovrsniju prehranu. Ali, nabavljamo voće i povrće s male farme, kupujemo na tržnici, kuhamo, snalazimo se... Uglavnom, nismo požalili što smo otišli u Ameriku. Jer, otišli smo s dobrom vibrom pa nam tako nekako i sve dobro dolazi. Zasad nam je lijepo i veselimo se svemu što nam život donosi. Što se tiče mojeg posla, uvijek postoji mogućnost da dođem doma raditi dobre projekte. Nisam zatvorila ta vrata, a Amerika je samo jedna nova stepenica u mojoj karijeri i moj osobni rast - kaže Leona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 00:19