'ALADIN I ČAROBNA SVJETILJKA'

Luka Nižetić debitira u predstavi: Svi mi ispravljaju greške pa mi je trema već prošla

U predstavi ‘Aladin i čarobna svjetiljka’ angažirana su ugledna glumačka imena poput Borisa Buzančića, Ane Karić i Ane Vilenice
Zagreb, 180310.U Muzeju suvremene umjetnosti odrzana je prva vecer modne revije Dove Fashion.Hr, kolekcija jesen-zima 10/11.Na slici: Luka Nizetic.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markičević / CROPIX

ZAGREB - Iako, prema vlastitom priznanju, ima svega dva dana u dramskoj grupi još dok je bio dječarac, splitski pjevač Luka Nižetić dobio je glavnu ulogu u novoj kazališnoj predstavi “Aladin i čarobna svjetiljka”.

Poznatu dječju bajku čiji tekst potpisuje Enes Kišević, na Scenu Gorica postavit će redatelj Matko Brljević, a uz Luku, na ovom su projektu angažirana ugledna glumačka imena poput Borisa Buzančića i Ane Karić kao Aladinove majke dok je uloga junakove djevojke Elemedine pripala Ani Vilenici.

Red glume, red glazbe

- Kada me nazvala Senka Bulić, prvo sam pomislio da me poziva na premijeru, a tek nakon nekoliko minuta shvatio sam da mi nudi glavnu ulogu. Probe su već počele, a kako je atmosfera vrlo opuštena i prijateljska, imao sam tremu samo prvi dan.

Komentari mojih novih kolega glumaca su za sada vrlo pozitivni, iako naravno moram jako, jako puno učiti.

Svi mi pomažu svojim savjetima, ispravljaju greške, a ponajviše moja majka u predstavi Ana Karić - ispričao je Luka kojem “Aladin” ipak nije potpuna nepoznanica s obzirom na to da osim glume, ova predstava uključuje i glazbu i ples. Njegova djevojka Iva Šulentić, koja također ima glumačkog iskustva, za sada pak Luki ne dijeli savjete, prepustivši to očito puno iskusnijima od sebe.

Premijera u lipnju

Premijera “Aladina”, a time i pjevačeva glumačkog debija očekuje se sredinom lipnja, kada je najavljen i izlazak prvog Lukinog live albuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 18:23