SLAVNI GLUMAC

Michael Douglas: 'Rak grla sam dobio prakticirajući oralni seks!'

US actor Michael Douglas poses on May 21, 2013 as he attends a party for the film "Behind the Candelabra" on the sidelines of the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg. AFP PHOTO / LOIC VENANCE
 AFP

ZAGREB - Glumac Michael Douglas tvrdi da je rak grla, od kojega se uspješno oporavlja, dobio prakticirajući oralni seks, a znanstvenici ne isključuju mogućnost da je to točno.

Pri oralnom seksu mogu se prenijeti humani papiloma virusi, a istraživanja pokazuju povezanost između tih virusa i raka grla.

"Ne želim ulaziti u detalje, ali taj posebni rak prouzročen je HPV-om (humani papiloma virus), što u konačnici dolazi od kunilingusa", izjavio je 68-godišnji glumac za list Guardian.

"Pitao sam se, je li možda uzrok raka stres zbog uhićenja moga sina", rekao je Douglas, čiji je sin Cameron osuđen na deset godina zatvora zbog posjedovanja i trgovine drogom.

"To je ipak bolest koja se prenosi spolnim odnosom", rekao je Douglas, dodajući kako je oralni seks "i najbolji lijek za to".

Douglas je 2010. objavio da ima rak, a sada tvrdi da je tri godine nakon dijagnoze ozdravio, zahvaljujući kemoterapiji i zračenjima. Taj oblik raka u 95 posto slučajeva ne vraća se, dodao je.

Različita medicinska istraživanja upućuju na moguću povezanost oralnog seksa i raka grla. Zaraza HPV-om u 99 posto slučajeva uzročnik je i raka grlića maternice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 18:56