HRVATSKA TRAŽI ZVIJEZDU

'Moji roditelji uvjereni su da pjevam najbolje iako nikada nisu čuli moj glas'

Nisam željela izazvati nikakvo sažaljenje, već pjesmom zahvaliti roditeljima na svemu što su za mene učinili. Zbog njih ja sam sretna djevojka

ZAGREB - Da nije bilo mojih roditelja, braće i sestre, dečka i prijatelja koji su me uvjerili, sumnjam da bih se prijavila na ovogodišnju audiciju RTL-ova showa “Hrvatska traži zvijezdu”, jer sam do sada bila na više od desetak sličnih audicija bez većeg uspjeha - kaže Brođanka Vedrana Vukojević (22). Ova vesela djevojka, koja vas odmah oduševi svojim osmijehom i neposrednošću, pjesmu “Ne mogu ti reći što je tuga” izvela je uz znakovni jezik, kako bi u njezinim riječima mogli uživati i njezini roditelji otac Josip (51) i majka Elka (47), koji su od rođenja gluhonijemi.

Obitelj umjetnika

- Nisam željela izazvati nikakvo sažaljenje, nego sam, uz to što volim tu pjesmu i što mi je Nina Badrić glazbeni uzor, njome željela zahvaliti roditeljima na svemu što su učinili za mene. Zahvaljujući njima, ja sam sretna djevojka, koja se zna radovati životu. Pripremila sam uz tu još dvije pjesme, ‘Da se opet tebi vratim’ i ‘Killing me softly’, no kad su mi ponudili da sama odaberem što ću pjevati, dileme nije bilo - priča Vedrana, koju su na audiciju pratili stariji brat Moreno (17) i njezin dečko. Vedrana je odrasla u Slobodnici gdje je išla u osnovnu, srednju Ekonomsko-birotehničku završila je u Slavonskom Brodu, a danas radi u zastupništvu jedne osiguravajuće kuće. Uz brata Morena ima još sestru Moniku (12) i brata Danijela (10) i svi su, kaže, umjetnički nadareni.

- Moj je otac akademski slikar koji obožava slavonske motive, sestra lijepo crta, braća pjevaju, a mama, koja je iznimno jaka osoba, drži financije u svojoj ruci - dodaje Vedrana ne skidajući osmijeh s lica dok govori o svojoj obitelji, koja joj je u svim životnim situacijama ogromna potpora. Vedrana je počela pjevati sa sedam godina u crkvenom zboru, a odnedavno pjeva i u Bravo bandu.

- Moji roditelji nikada nisu čuli kako pjevam, ali je nevjerojatna ta njihova vjera u moj talent. Ja nekada ne vjerujem da je nebo plavo koliko oni vjeruju da ja znam dobro i lijepo pjevati. I drago mi je što je žiri to prepoznao - priča Vedrana, dodajući da je najsretnija što su njezini roditelji bili ponosni na njezin nastup.

Zbunjujuća medijska strka

Prije samog nastupa, dodaje, uhvatila ju je napetost i iščekivanje jer, kaže, nije baš strpljiva osoba. No, kad je zapjevala, sve je to nestalo. Doduše, pred kraj izvođenja pjesme svladale su je emocije jer se sjetila roditelja i činjenice da je u tom trenutku oni “čuju” kako pjeva. U trenutku kad je govorom ruku prešla preko mjesta gdje je njezino srce puno ljubavi za obitelj, emocije su je slomile. Kaže da je i na žiriju, posebice kod Jelene Radan, osjetila taj neki poseban trenutak i suze jednostavno nije mogla svladati. Kasnije je, dodaje, doznala da je Jelena Radan snimila jedan spot s gluhonijemima.

- Ne želim nikakvo sažaljenje, jer imam normalne roditelje, prekrasnu obitelj, strica Nikolu koji je uz mene kad mi treba. Živim normalan život, plaćam račune kao i svi drugi, volim se smijati, iako je to malo teže kad dobijete opomenu za neplaćene račune, ali sam sretna, normalna mlada osoba. Zato me ova medijska strka koja se digla oko mene pomalo zbunjuje - gotovo je u dahu izgovorila dok smo razgovarali u stanu koji je u Slavonskom Brodu unajmila zbog posla. - Moj otac kao gluhonijem nije mogao završiti redovnu Likovnu akademiju, ali je skupljao novac i polagao privatno tzv. stupnjeve. On tvrdi da se sve može ako se želi.

A ja poručujem svim ljudima da ako nešto žele ne postoje nikakvi trikovi. Postoji samo velika želja, trud, rad i upornost, jer sve što brzo dođe, još brže ode. Zato, ljudi, imajte strpljenja i ne odustajte, vjerujte u sebe jer u tome je ključ uspjeha - poručila je Brođanka Vedrana Vukojević, koja na upit vjeruje li da može doći do titule hrvatske zvijezde odgovara: “Sve je moguće”.

Osim što pjeva piše i pjesme

Vedrana Vukojević, osim što voli i zna pjevati, uživa i u pisanju stihova. Inspiraciju, kaže, pronalazi u svakodnevnim događajima, u svojoj obitelji, životima prijatelja, pa čak i u dnevnim novinama. “Ne sudite mi, ljudi/ne uzimajte si pravo za to/Ne krojite nečiji život/ako niste skrojili svoj”, stihovi su samo jedne od njenih brojnih pjesama koje je do sada napisala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 11:14