DRUGI PUT TRUDNA I GOLA

Monica Bellucci: Rodit ću prirodnim putem jer želim vrištati na talijanskom

Diva je za magazin Vanity Fair progovorila o trudnoći u 40-ima, braku i zakonima o umjetnoj oplodnji

Od 1991. godine, kada se Demi Moore slikala za Vanity Fair, mnoge poznate trudnice pojavile su se gole na naslovnicama.

Zapisano u genima

Majka petogodišnje Deve, iz braka s glumcem Vincentom Casselom, progovorila je otvoreno o tome kako se odlučila na drugu trudnoću u četrdesetima i kako nema nikakvih problema. - Rekli su mi kako bi bilo najbolje da imam drugo dijete odmah nakon Deve, ali ja jednostavno nisam bila spremna. U trenutku kad sam bila spremna, to se, naravno, nije dogodilo. Djeca nisu filmovi koje možete snimati kad vam odgovara i imati redatelja i producenta - rekla je Monica. Dodala je da je zatrudnjela prirodnim putem i da nije išla na umjetnu oplodnju.

- Tko zna, možda je nešto zapisano u genima jer je moja baka rodila kad joj je bilo 47 godina. Imala sam sreću. Znam žene koje bi prešle pustinju na koljenima da imaju dijete. Da sam imala problema sa začećem i ja bila jedna od njih - priznala je glumica.

Rušenje pravnih zapreka

Monica Bellucci se drugi put slikala polugola i trudna za Vanity Fair. Prije šest godina učinila je to pred objektivom Fabrizija Ferrija, i to u znak prosvjeda protiv talijanskog zakona koji ograničava oplodnju in vitro parovima koji nisu u braku i zabranjuje uporabu donatorske sperme. Priznala je tada kako je prevladala religijske i etičke dvojbe oko skidanja u korist zdravog razuma.

- Ovakve pravne zapreke nisu ništa drugačije od fizičkih na koje su žene dugo nailazile. U muslimanskim zemljama žene moraju pokrivati glavu i biti tiho. U Italiji ih se sprečava da traže pomoć znanosti kako bi postale majke, osim ako nisu udane - rekla je tada Monica.

U novom broju talijanskoga Vanity Faira bila je iskrena i o svom odnosu sa suprugom.

- Što više vrijeme prolazi, to više volim muškarca koji postaje. Kad sam ga srela, bio je 28-godišnji dječak, a sada je muškarac s osjećajem za odgovornost i zbog toga se odlično osjećam - rekla je ona.

Uz to, glumica se odlučila na porod prirodnim putem jer želi “razgovarati i vrištati na talijanskom dok bude rađala”.

Glumica Demi Moore prva je pokrenula kontroverzu zbog svojih golih slika na naslovnici u poodmakloj trudnoći 1991. godine. Slikala ju je slavna Annie Leibovitz dok je Demi bila u sedmome mjesecu trudnoće, noseći svoju kćer Scout LaRue, jer je željela prikazati Hollywood u potpuno antiglamuroznom izdanju.

Nikad nije požalila

Njezinim su stopama krenule i manekenka Eva Herzigova, Cindy Crawford, pop-princeza Britney Spears te glumica Reese Witherspoon. Od naših poznatih osoba gola se u se u osmom mjesecu trudnoće slikala bivša Playboyeva zečica Nives Celzijus. Ona je osvanula na naslovnici Storyja u semom mjesecu 2007. Već je znala da će se njena kćer zvati Taisha, te je rekla kako je ime odabrala kad je upoznala pjevača Jamiroquaija. On ju je cijelo vrijeme tako zvao i tvrdio da joj ime Taish pristaje bolje nego Nives. U sedmom mjesecu trudnoće pojavila se na naslovnici. Lana Pavić, bivša manekenka učinila je to godinu dana prije Nives, te je pokazala trbuh u sedmom mjesecu trudnoće. Sa Branimirom Brkljačem Banetom čekala je njihovo prvo dijete.

- Slikati se naga u sedmom mjesecu trudnoće za naslovnicu i danas bi bio frapantan potez, a kamoli prije deset godina. Ali nije me bilo teško nagovoriti i nikada nisam požalila što sam to učinila - rekla je prije par godina Lidija Franović, žena koja je 24. studenoga 1995. osvanula na prvoj Nacionalovoj naslovnici. Tada 23-godišnja Karlovčanka pozirala je pred objektivom svog supruga, fotografa Stefana Lupina, koji ju je snimio popuno nagu u vrijeme kada je sedam mjeseci bila trudna s njihovim sinom Martinom. Ogolila se u trudnoći i naša talentirana glumica Nina Violić i to na stranicama tjednika Globus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:00