BANKROT STIPE MARIĆA

Muž Ive Majoli pod ovrhama zbog duga od 5 milijuna kuna

Japanski restoran Sora u zagrebačkom neboderu je pred zatvaranjem. Porezna uprava blokirala je poslovni račun tvrtke u vlasništvu supruga slavne tenisačice, a naplatu iščekuje još najmanje šest vjerovnika
 Biljana Gaurina/CROPIX

ZAGREB - Ugostiteljski biznis supruga najbolje hrvatske tenisačice Ive Majoli trenutno je u velikim financijskim problemima, piše Arena.

Stipi Mariću (30) na adresu njegove tvrtke Profundum u ilici 1 u Zagrebu već mjesecima jedno za drugim stižu rješenja o ovrsi zbog neplaćenih obaveza prema dobavljačima, poslovnim partnerima, ali i Poreznoj upravi koja mu je zbog toga blokirala glavni poslovni račun tvrtke u Hrvatskoj poštanskoj banci na iznos veći od 200 tisuća kuna.

Iako je dosad Marić, kaže, otplatio gotovo cijeli dug prema ministarstvu financija, kuhari i konobari u restoranu japanske kuhinje Sora na prestižnoj adresi, na zadnjem katu preuređenog zagrebačkog nebodera na Trgu bana Jelačića, već tri mjeseca zbog toga nisu dobili plaću niti su im uplaćeni doprinosi.

Iako se već mjesecima u medijima pojavljuju informacije o financijskim problemima slavne obitelji, supružnici Majoli-Marić to su otpočetka demantirali izjavama pa čak i prošlo ljeto otvorenim japanskim restoranom Sora na Hvaru koji im je samo mjesec i pol dana nakon otvaranja zatvorila lokalna sanitarna inspekcija.

Prema nezavisnoj financijskoj procjeni stručnjaka, a i na temelju računa dobiti i gubitka tvrtke Profundum za prošlu godinu, ukupni novčani gubitak Stipe Marića kao jedinog direktora i vlasnika tvrtke popeo se na gotovo 5 milijuna kuna.

U svom priopćenju Areni Stipe Marić priznao je financijske probleme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:51