PROJEKT ZA SVAKU POHVALU

NAŠA TENISKA ZVIJEZDA U AKCIJI Zaklada Marin Čilić daje stipendije za nadarene

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 25.10.2018. u 14:58

Zagreb, 250918.
U OS Julija Klovica na Novoj Cesti, tenisac Marin Cilic odrzao je jedan sat tjelesne i zdravstvene kulture s ucenicima.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX

Zaklada Marin Čilić, koju je osnovao naš najbolji tenisač, objavila je natječaj za novi projekt - dodjelu stipendija klasičnim mladim glazbenicima i sportašima te školama.

- Mi u Zakladi čvrsto vjerujemo da svako dijete u sebi ima neograničen potencijal. Ako vjeruješ u sebe, radiš marljivo i ako imaš adekvatnu podršku, možeš ostvariti svaki san - rekao je tenisač čija Zaklada za proljeće i ljeto priprema još dva zanimljiva projekta. Natječaj za stipendije otvoren je do 22. studenoga, a sve o njemu i radu Zaklade može se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebooku te Instagramu.

Čilićeva Zaklada je od osnivanja 2016. godine već odradila nekoliko uspješnih projekata i donacijskih večera. Tako je u vrijeme blagdana i božićnog darivanja Marin posjetio dva doma za nezbrinutu djecu u Hrvatskoj. U Rio de Janeiru posjetio je djecu iz favela koja sudjeluju u jednom socijalnom projektu gdje je održao trening i motivacijsko predavanje.

Također su donirana novčana sredstva za obnovu laboratorija fizike te kabineta povijesti i geografije u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata u Đakovu, izvrsnoj školi koja uz jako skromnu infrastrukturu postiže nevjerojatne rezultate sa svojim učenicima. Ovoga je ljeta Zaklada pomogla donacijom teniski kamp za djecu, koji je organiziran besplatno u Vukovaru.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo