IGRE. OLIMPIJSKE IGRE

Ovogodišnje Olimpijske igre u Londonu otvoriti će britanska kraljica i - James Bond!

Na traženje kraljice Elizabete II. svečano otvorenje Olimpijskih igara u Londonu ovog ljeta mogao bi uveličati Daniel Craig, alias James Bond
British actor Daniel Craig arrives for the World Premiere of his latest film "The Girl with the Dragon Tattoo" in Leicester Square in London on December 12, 2011. AFP PHOTO / Max Nash
 MAX NASH

ZAGREB - Na traženje kraljice Elizabete II. svečano otvorenje Olimpijskih igara u Londonu ovog ljeta mogao bi uveličati Daniel Craig, alias James Bond, koji bi trebao sudjelovati u kratkom film projiciranom na divovskim zaslonima stadiona, a zatim se i osobno pojaviti, prenosi u četvrtak portal Yahoo pozivajući se na dnevni list.

London će biti središte svijeta na ljeto, a kako bi Olimpijske igre bile nezaboravan događaj, priprema se iznenađenje na traženje same kraljice, tvrdi The Sun u ekskluzivnoj vijesti.

Redatelj Danny Boyle, kojeg je film "Trainspotting" proslavio, a "Milijunaš s ulice" svrstao među najcijenjenije filmaše današnjice, režirat će kratki film za otvorenje OI pod nazivom "The Arrival" (Dolazak) u kojem bi kraljica trebala glumiti samu sebe.

Scenarij je jednostavan, ali učinkovit. Kraljica poziva Jamesa Bonda u Buckinghamsku palaču i povjerava mu zadatak otvorenja Olimpijskih igara. Agent 007 helikopterom leti iz palače i padobranom skače u središte stadiona pred milijune tv-gledatelja.

Čini se da se kraljici svidjela ideja i da je dopustila Boyleovim ekipama snimanje u njezinim privatnim salonima. To je velik poticaj medijskoj kući BBC i Dannyju Boyleu kojima se ostvario san da ikona engleskog filma stigne do Buckinghamske palače i kraljice .

Prizor će biti savršen za sve na stadionu i pred malim ekranima 27. srpnja. Logistika filma zahtijeva mjesece rada, ali nadaju se da će se isplatiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:53