PATIO U TIŠINI

POTRESNO PRIZNANJE GLUMCA IZ PROSLAVLJENE FILMSKE FRANŠIZE 'Zbog uloge u Ratovima zvijezda i mržnje uperene prema meni htio sam se ubiti'

 
Jar Jar Binks (lijevo)
 Profimedia, Film Stills

Ahmed Best (44) imao je 25 godina kad je dobio prvu veću filmsku ulogu - naime, dao je glas Jar Jar Binksu u franšizi "Ratovi zvijezda". Kad je 1999. debitirao u "Fantomskoj prijetnji", nije mogao ni zamisliti koliko će gledatelji istinski zamrziti njegov lik, prema mnogima najnegativniji koji je redatelj George Lucas (74) stvorio, a Ahmed Best tek sad je progovorio o tome koliko je negativnost publike naspram Jar Jar Binksa zapravo utjecala i na njegov privatni život.

Njujorčanin je na Twitteru objavio kako se zbog silne mržnje uperene prema njemu svojedobno htio - ubiti. Ispod fotografije sa sinom napisao je:

- Sljedeće godine bit će 20 godina otkako sam doživio neodobravanje okoline koje i dan danas utječe na moju karijeru... Tad sam zapravo poželio umrijeti... I sad mi je teško pričati o tome. Ali preživio sam, a ovaj mali čovjek kraj mene (sin) najveći mi je dar u životu... - objavio je Best.

Glumčevo priznanje na Twitteru šokiralo je mnoge, a poruke potpore poslali su mu i mnogi kolege iz "Ratova zvijezda", uključujući i redatelja Riana Johnsona (44), zaslužnoga za film "Posljednji Jedi", koji mu je napisao: " Ahmede, šaljem ti svu ljubav ovoga svijeta...".

Best se svojedobno požalio kako je zbog Jar Jar Binksa dobivao i ozbiljne prijetnje smrću, prenosi BBC.

- Ljudi su mi prilazili na ulici i govorili: 'Uništio si mi djetinjstvo' - rekao je u jednom intervjuu Ahmed Best.

A što o zloglasnom Jar Jar Binksu misli njegov stvoritelj George Lucas? Kad su ga 2015. godine novinari pitali koji bi lik iz "Ratova zvijezda" najradije bio, redatelj je bez imalo razmišljanja i uz osmijeh odgovorio: "Pa Jar Jar Binks!".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2023 12:14