ŽIVIM KAO MINISTAR

Predsjednik Slovačke zapjevao s Grdovićem sve njegove hitove

Grdović se zbližio s Gašparovićem kada mu je prošlog ljeta pjevao na privatnoj zabavi na Ižu

ZAGREB - Mladen Grdović odazvao se danas pozivu slovačkog predsjednika hrvatskih korijena Ivana Gašparovića i priredio nezaboravnu glazbenu večer, otpjevavši u luskuznom hoteli u Žilini svoje najveće hitove pred 800 istaknutih uzvanika, uključujući najmoćnije slovačke privrednike i ministre tamošnje vlade.

Slovački predsjednik, osim što uživa popularnost i podršku svog naroda, zahvaljujući svom hrvatskom podrijetlu kojim se iznimno ponosi, odavno je zadobio posebnu naklonost Hrvata.

Često u Hrvatskoj

Njegovi česti posjeti Hrvatskoj i učestala ljetovanja u Božavi na Dugom otoku kraj Zadra urodili su brojnim prijateljstvima i poznanstvima, pa tako i s veselim zabavljačem Mladenom Grdovićem. Predsjednik Gašparović, koji dobro govori hrvatski jezik, ljubitelj je Grdovićevih pjesama, stoga nije propustio priliku da se upozna s pjevačem tijekom jedne od njegovih gaža na otvaranju hotela u Božavi, čiji je vlasnik predsjednikov blizak prijatelj.

Nezaboravno ljeto

Već tada je dogovorena međusobna suradnja, pa je pjevač ovoga ljeta zabavljao predsjedničku svitu na privatnoj zabavi na otoku Ižu. Riječ je o još jednoj ljetnoj destinaciji Gašparovića, jer se na Ižu nalazi vikendica privrednog moćnika Karola, još jednog od prisnih slovačkih prijatelja predsjednika, koji očito, iz poslovnih ili privatnih razloga, vole hrvatsku obalu.

Da je Grdović za slovačkog predsjednika velika faca, dokazuje i činjenica da je pozivnicu za gala večeru dobila i Lucile Bil, najpopularnija pjevačka zvijezda Češke koja je također zapjevala pred slovačkom elitom.

Vjeran svojim korijenima

ZAGREB - Ivana Gašparovića mnogo toga veže za Hrvatsku. Naime, njegov djed Tomo i baka Agna rođeni su u Vinodolu, a otac Vladimir rođen je u griškom selu Baretić. Obitelj je nakon 1. svjetskog rata, točnije 1920. emigrirala u tadašnju Čehoslovačku, a sam Ivan Gašparović rođen je u slovačkom gradu Poltaru. Gašparović je ostao vjeran svojim korjenima te je od 70-ih godina prošlog stoljeća počeo posjećivati Hrvatsku. Tijekom brojnih posjeta predsjednik je upoznao ljepote Brijuna, Crikvenice, Zadra..., a ljubav prema Hrvatskoj prenio je i na svoju djecu, pa je tako njegov sin Ivo, kardiolog u bratislav -skoj bolnici, ljetovao s obitelji u Šibeniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 14:17