GLUMAC ROB SCHNEIDER

PRIJATELJ ROBINA WILLIAMSA 'Budimo otvoreni, ubio se jer je uzimao lijekove protiv Parkinsona'

 AFP

Glumac Rob Schneider (50) i blizak prijatelj pokojnog Robina Williamsa smatra kako su lijekovi za Parkinsonovu bolest pravi uzrok prerano preminule zvijezde.

Schneider je svoje mišljenje o uzroku Williamsove smrti objavio na Twitteru gdje je jasno dao do znanja što misli o razlogu smrti pokojnog glumca.

SUPRUGA ROBINA WILLIAMSA 'Mom su mužu nedavno rekli da je obolio od Parkinsonove bolesti'

- Sada kada možemo otvoreno pričati o tome: Robin Williams je koristio lijekove za Parkinsonovu bolest, a jedna od glavnih nuspojava je samoubojstvo! - napisao je Schneider na svom Twitteru.

Njih su se dvojica, inače, upoznali prije više od 20 godina kada su nastupali na popularnom Saturday Night Liveu, te su postali jako bliski.









U međuvremenu, Williamsova glasnogovornica Mara Buxbaum, odbacila je glasine prema kojima i njegova obitelj sumnja da su lijekovi koje je koristio utjecale na njegovo samoubojstvo.

- Robin je nedavno napustio rehabilitaciju. Uzimao je lijekove za tjeskobu i depresiju, a počeo je uzimati i lijekove za Parkinsonovu bolest. Dosta tih lijekova kao nuspojavu imaju suicidalne misli. Mnogi Robinovi prijatelji su uvjereni da je upravo koktel lijekova utjecao na pogoršanje njegovog mentalnog stanja. On je uvijek patio od depresije i ovisnosti, ali je tek nedavno započeo s liječenjem simptoma Parkinsonove bolesti, tako da je kombinacija lijekova koje je od tada uzimao bila svježa - rekao je jedan neimenovani izvor za Mail on Sunday.

Neurolog Jeff Bronstein smatra kako sama dijagnoza može baciti ljude u depresiju, ali i da postoji velika vjerojatnost da ljudi zapadnu u depresiju i prije nego što im je postavljena dijagnoza.

Osim koktela lijekova i depresije od koje je patio, neki tvrde da je ukidanje sitcoma 'The crazy ones' nakon samo jedne sezone, dodatno pogodila Williamsa i bacila ga u dublju depresiju koja je ga je odvela prema samoubojstvu.

Jedan je izvor rekao za TMZ da je ukidanje sitcoma glumac vidio kao osobni neuspjeh. Williams je i prije emitiranja jasno rekao prijateljima koliko mu znači taj sitcoma.

- Moje je lice na plakatima diljem grada. Sve je na mojim leđima - rekao je Williams svjestan koliko mu je ta uloga značila za karijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:29