KNJIGA PETERA EVANSA

'PRVA BRAČNA NOĆ POTPUNO ME PROMIJENILA. UŽIVALA SAM U SEKSU, TEMELJITO' Intimne ispovijesti Ave Gardner

Peter Evans objavio je sve tajne koje mu je Ava povjerila. Intimne detalje njenog seksualnog života objavio je u knjizi

Ava Gardner, jedna od najvećih seks-simbola prošlog stoljeća, oduvijek je plijenila pažnju svojim izgledom, ali i muškarcima koji su se vezivali uz njezino ime. Godinama se govorilo da je Ava bila prava žderačica muškaraca te da su kroz njezin krevet prošli mnogi poznati glumci, ali najpopularniji partneri su joj zasigurno bili markantni Frank Sinatra , Howard Hughes te Ernest Hemingway.

No, Ava je priznala da je seks zavoljela upravo s prvim suprugom, Mickeyjem Rooneyjem, popularnim glumcem 40-ih godina prošlog stoljeća. Ava je detalje svog seksualnog života otkrila Peteru Evansu, kojem je kao 60-godišnjakinja dala da napiše njezinu biografiju. Evans je sažeo sve što mu je Ava rekla i odlučio otkriti njezine tajne javnosti.

- Voljela sam se seksati. A seks mi je bio i obrazovanje - rekla je Ava Evansu i naglasila kako je vjerovala da je seksualna sloboda ženina povlastica.

Udala se kao djevica

Promiskuitetna Ava ipak je u brak s Roonyjem ušla kao djevica. Rooney je tada bio na glasu kao veliki playboy te je mogao imati svaku ženu koju je poželio. No, Ava je bila odlučna da do prve bračne noći želi biti djevica iako joj je Rooney jednom priznao da je, kada ju je prvi put vidio, želio samo seks.

- Mislio sam da si novi komad za jednog od izvršnih direktora. No, nije me bilo briga. Želio sam te od trenutka kada sam te vidio - priznao joj je Rooney. Par se vjenčao 10. siječnja 1942. izvan Beverly Hillsa, u tajnosti, daleko od onih koji su se protivili braku i smatrali da je Rooney oženio Avu samo zbog seksa. A prva bračna noć promijenila je Avu.

- Brzo sam se rasplamsala. Vrlo brzo. Uživala sam u cijeloj stvari, i to temeljito - prisjetila se prve bračne noći i dodala da nije mogla poželjeti boljeg prvog ljubavnika od Rooneyja.

- Radili smo to stalno, cijelu godinu braka. I kada smo bili u poslu, uvijek bismo našli vremena za brzinski seks. Čak i kasnije, kada smo se našli za dobra stara vremena, učinili smo to. Zbog toga zvučim kao nimfomanka, zar ne, jer sam to radila usred razvoda - upitala je retorički Ava.

Od Rooneyja se razvela jer ju je konstantno varao, ali iako je govorila da ga je jako voljela, priznala je da joj je Rooney i bio najveća pogreška u životu. Pogreška od koje je mnogo naučila.

- Najmanji suprug kojeg sam ikad imala, a najveća pogreška. Ali dugujem Mickeyju jednu stvar, on me naučio uživati u seksu. Oduvijek sam znala da sam u krevetu na sigurnom terenu - priznala je Ava Evansu.

Vrlo brzo je shvatila i koliko Rooney voli seks, ali i druge žene. Prvi dokaz našla je u vlastitom krevetu nakon što se vratila iz bolnice. Našla je žensku ukosnicu na krevetu i znala je da ju je Rooney prevario iako joj to nikada nije priznao. To je bila samo prva u nizu svađa zbog prevare, koje bi obično završavale tako da bi Ava izbacila Rooneyja iz kuće i nakon nekoliko dana ipak ga primila nazad.

‘Nevjera me razdirala’

- Mickey je bio prvoklasni lažac i glumac, iako je i Frank Sinatra znao ispričati dobru priču, ali me on za razliku od Mickeyja nikada nije prevario - rekla je samouvjereno Ava i dodala da Rooney nikada nije priznao niti jednu nevjeru, a još manje se ispričao za njih.

Ava je priznala da ju je suprugova nevjera razdirala. Imala je vizije seksa njega s drugim ženama te je vrlo često pokušavala odgonetnuti tko su one. Bila je prilično sigurna da je bio s Lanom Turner.

- Bila sam izvan sebe od ljubomore. Zar nisam dovoljno lijepa za njega? Zar nisam dovoljno seksi? Što su druge radile a ja nisam ili što sam ja radila krivo - prolazilo je Avi kroz glavu. A onda je jednog dana, i to u baru, njihovu braku došao kraj.

Rooney je bio poprilično pijan, a Ava se prisjetila da ga nikada ranije nije vidjela u takvom stanju. BIo je u centru pozornosti i to mu se sviđalo. Najednom je izvadio svoju malu crnu knjižicu u kojoj su bila zapisana imena djevojki i njihovi telefonski brojevi. Stao je čitati ta imena i govoriti što koja od tih djevojki dobro radi u krevetu. Avi je tada prekipjelo. Peter Lawford, istio onaj koji je Rooneyja odgovarao od braka s Avom, odveo je glumicu doma, a ona mu je tada priznala svoje sumnje, koje je Lawford potvrdio.

- Ako je postao tračak nade za pomirenje, Peter ga je ubio. Rekla sam mu da znam da se nešto događa meni iza leđa, a on mi je rekao kako postoji jedna 15-godišnjakinja za kojom je Mickey lud i da to traje već dugo - ispričala je 60-godišnja Ava.

Iako su je svi, uključujući i one koji su bili protiv braka, nagovarali da primi nevjernog muža natrag, Ava nije popustila. Iako je znala da bi odmah mogla dobiti otkaz u produkcijskoj kući, ali mogla je i tužiti Rooneyja za prevaru i tako mu uništiti karijeru. No, Ava mu nije željela zlo. Odlučila je da ga neće tužiti, čak nije ni tražila polovicu njegova bogatstva, na što je imala pravo. Kada su za to saznali u produkcijskoj kući, povećali su joj plaću.

Iako su bili usred procesa brakorazvodne parnice, Ava i Rooney i dalje su imali seksualne odnose. Ava se prisjeća da im je seks ostao odličan kao i prvog dana.

Ljubimica Hollywooda

Ava je upravo nakon razvoda od Rooneyja postala ljubimica Hollywooda i muškarci su je obožavali. Postala je zvijezda zahvaljujući filmovima u kojima je glumila, ali i svom seksepilu. Zajedno s Lanom Turner, s kojom ju je Rooney varao, i Ritom Hayworth činila je popularni seksi trio 50-ih. Nakon Rooneyja udala se za Artieja Shawa, no ni taj brak nije dugo potrajao.

Tek kasnije upoznala je ljubav svog života, Franka Sinatru, koji je zbog nje napustio suprugu Nancy.

Vjenčali su se 1951., a Ava je znala govoriti kako se ona i Frank odlično slažu u krevetu te da bi njihovi problemi obično počeli na putu do bidea. Razveli su se 1957., a nakon toga Ava se više nije udavala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:05