'TVOJE LICE ZVUČI POZNATO'

ISPOVIJESTI I SVE TAJNE FINALISTA UZBUDLJIVOG SHOWA Za prestižnu titulu kralja ili kraljice transformacije borit će se Maja, Katarina, Paola i Amel

 
 Promo

Odgovor na pitanje tko je pobjednik pete sezone popularnog showa Nove TV “Tvoje lice zvuči poznato” znat će se ove nedjelje, a za prestižnu titulu kralja ili kraljice transformacije borit će se Maja Bajamić, Paola Valić Bekić, Katarina Baban i Amel Ćurić. I dok će se među četvorkom koja je izvrsno odrađenim ulogama osvojila žiri i publiku voditi žučna bitka za pobjedu, ostalih četvero natjecatelja nastupit će u revijalnom dijelu i to u itekako zabavnim duetima. U borbi za pobjedu na petom showu dosad Maja Bajamić postat će Catherine Zeta Jones iz filma “Chicago”, Paola Valić Bekić dat će sve od sebe kao glazbena diva Celine Dion, Katarina Baban transformirat će se u Britney Spears, a Amel Ćurić bit će eurovizijski pobjednik Toto Cotugno. U revijalnom dijelu neopterećenom pobjedom, ali s ništa manje uloženog truda, nastupit će Davor Dretar Drele i Damir Poljički koji će na pozornicu izaći kao Doris Dragović i Mladen Bodalec, a Matko Knešaurek i Ana Vilenica u duetu će nastupiti kao Alejandro Fernandez i Christina Aguilera.

Iako su svi natjecatelji ove sezone bili izvrsni i pobrali puno više komplimenata nego kritika žirija, čiji su stalni postav činili Mario Petreković, Saša Lozar, Damir Kedžo i Nives Celzijus koji su i sami iskusili sve kroz što prolaze kandidati, prva četvorka ipak se istaknula. Kako su i sami otkrili, unatoč napornim snimanjima i pripremama za nastupe iz tjedna u tjedan, “Tvoje lice zvuči poznato” ostat će im u prekrasnom sjećanju, kao fantastično iskustvo kroz koje su otkrili i neke talente za koje nisu znali da ih posjeduju.

Promo
Transformacije za finalnu emisiju

Amel Ćurić: 'Začudilo me što Drele nije izborio finale'

Iako je dosad sudjelovao u više reality i talent showova, poput Story Super Nova, X Factor ili pak Big Brother, Amel Ćurić siguran je da je “Tvoje lice zvuči poznato” najzahtjevnije, ali i najzanimljivije.

- Ovo je posve drukčiji i najposebniji show u kojem sam sudjelovao. Bilo je naporno, ali i vrlo zanimljivo, posebno kad nakon nekoliko sati provedenih na šminkanju u ogledalu ugledate drugu osobu. Prilično je zahtjevno ustajati svakodnevno u 5 sati, ali ne žalim ni jedne sekunde. Upoznao sam nove ljude, sada već prijatelje, zabavio sam se i na snimanjima, ali i na svim probama tijekom tjedna.

Amela smo vidjeli kao Massima, Josipu Lisac, Boney M, Madonnu, J Balvina, Mišu Kovača, Tajči, Halida Bešlića, Celiju Cruz, Sylvestera, Kiću Slabinca, no upravo zadnja transformacija u Barryja Whitea bila mu je, tvrdi, najzahtjevnija.

- Barry White bio je poseban izazov, zbog same maske, ali i ‘debelog’ odijela. On ima drukčiji način pjevanja, soul jazz nije moj uobičajen stil, a i njegova boja glasa bila je prilično teška za izvođenje. Iako sam dao sve od sebe, Maja Bajamić me pobijedila za nekoliko bodova. S druge strane, jedna od najdražih uloga bila mi je ona Miše Kovača. Iako ni on nije toliko blizak mom glasu i izričaju, bio mi je najzabavniji i najzanimljiviji, a i široke mase bile su time oduševljene najviše. A kad je najsmješnija transformacija u pitanju, to je sigurno bila Tajči - prisjeća se Amel.

Također napominje da je u svim navedenim transformacijama zauzeo drugo mjesto.

- Ispalo je da su one od kojih nisam očekivao pobjedu najviše oduševile žiri i kolege, iako smatram da sam pobjedu zaslužio u nekim drugim transformacijama, koje sam, po mom mišljenju, odradio najbolje - kaže Amel.

Iako su mu se iz emisije u emisiju mijenjali favoriti, jedan od najvećih bio mu je Drele, koji nije ušao u finale.

- Začudilo me što nije izborio finale. S Dreletom sam se najviše družio tijekom showa, ali i Maja Bajamić imala je neke od jakih transformacija - napominje.

Za kraj otkriva da je u showu prilično teško podnio nošenje štikli.

- Nije mi jasno kako neke žene nose štikle čitav život. Divim im se zbog toga - zaključio je.

Paola Valić Bekić: 'Sudjelovanje u showu savjetovala bih svim tremašima'

Radijska voditeljica Paola Valić Bekić tijekom ovogodišnjeg showa bila je Bijelo dugme, Tina Turner, Bee Gees, Daniel Popović, Taylor Swift, Psihomodo Pop, TLC, Kasandra, Nicki Minaj, En Vogue, Robbie Williams, no upravo ju je izvedba australske zvijezde Sije “pogurala” u vrh.

Sudjelovanje Paola smatra divnim iskustvom iz kojeg je puno naučila, ali izuzetno napornim.

- Sudjelovanje bih definitivno svima preporučila, posebno onima koji imaju strahove, fobije i treme. Dvojila sam bih li sudjelovala iako sam bila jako sretna i bila mi je čast što su me zvali na audiciju. Moram priznati da sam se prepala jer 12 godina nisam stala na stage i zapjevala. No, shvatila sam da sam ispravno odlučila, kao i da se treba boriti protiv strahova i činiti baš ono čega se bojimo - tvrdi voditeljica.

Sia kao transformacija bila joj je najteži zadatak, ali i najveći izazov.

- Sia je vokalno bila moj ubojica. Laiku, koji se ne bavi profesionalno glazbom, izuzetno je težak zadatak pjevati pjesmu koja ima tri oktave, no to je baš moja pjesma koju obožavam i uvijek je pjevam ispod tuša. Baš sam je htjela izvesti javno i život se potrudio da se to i dogodi - priznaje Paola, dodajući da su joj velika podrška bile Martina Tomčić i Ivana Husar, ali i njezina kolegica Maja Bajamić s kojom se najviše zbližila i koja joj je bila favorit od početka.

- Nakon izvedbe Sije karte su mi se počele slagati, bila sam sve bolja i bolja, dobila samopouzdanje i vratila se gdje sam bila prije 12 godina. Isto tako, Nicki Minaj dotukla me u pozitivnom smislu. Niti je slušam, niti previše znam o njoj, ali ozbiljno sam se uhvatila u koštac s repanjem i s njom izborila drugu pobjedu. Jako sam voljela biti i Kasandra jer me vratila u djetinjstvo i odrastanje - prisjeća se Paola.

Kako kaže, nije očekivala da će ući u finale i sama ta činjenica za nju je pobjeda.

- Cilj mi je bio proći audiciju, pa je ovo za mene izvrstan rezultat, bez obzira kako završilo - istaknula je voditeljica.

Katarina Baban: 'Najbolje sam se osjećala kad sam bila Jelena Rozga'

Glumica i dizajnerica Katarina Baban tijekom showa je od žirija primila možda najviše komplimenata od svih natjecatelja, a njezine izvedbe na kraju su je dovele do finala. I sama priznaje da je oduvijek htjela biti dio showa “Tvoje lice zvuči poznato”, pa ju je poziv produkcije iznimno razveselio.

- Prvih nekoliko emisija vladala je euforija i nije se osjećao pretjeran stres, ali kasnije je to splasnulo i svi smo shvatili da je taj projekt velika škola i iskustvo. Uzimaš zdravo za gotovo da iz tjedna u tjedan ispunjavaš zadatke, pa ti tek kasnije dođe do glave što sve u sedam dana moraš obaviti - smatra Katarina, koja se i prije u životu bavila pjevanjem, no, priznaje, neće nastaviti u tom smjeru. Unatoč komplimentima žirija, bilo je, kaže, situacija gdje se ponekad osjećala zakinuta za bodove.

- Bilo je trenutaka kad su članovi žirija i sami rekli da me cijelo vrijeme hvale, a to se baš i ne odražava na bodove. No, meni je bilo najvažnije da su i oni i ja zadovoljni mojim nastupima, a jako mi je drago i da sam gledatelje ugodno iznenadila nastupima i da navijaju za mene - kaže Katarina. Okušala se kao Shakira, Ricky Martin, Jelena Rozga, Prljavo kazalište, Prince, Jole, Pussycat Dolls, Bruno Mars, Vengaboys i Nered, ali Jason Derulo po mnogočemu joj je najupečatljiviji.

- Maska za Derula bila je najzahtjevnija jer samo njezino kreiranje trajalo je pola dana, a zahtjevna je bila i koreografija. U nekim drugim nastupima maska je bila lakša, a koreografija teža, no lijepljenje dlaka i dlačica za Jasona Derula trajalo je unedogled - smije se glumica.

Svaka transformacija bila joj je draga na svoj način, ali posebno je, kaže, guštala kao Jelena Rozga.

- Ma i posljednja transformacija u Nereda bila je super jer je to bio najveći odmak od mene same. Nisam se prepoznala u ogledalu. Jedna od najzabavnijih bila mi je ona u Vengaboys jer mi je nastup bio toliko smiješan da sam se jedva suzdržavala od smijeha - priznaje.

Kako kaže, svatko od natjecatelja pokazao je nekoliko genijalnih točaka, ali njezin je favorit bio Damir Poljičak, za kojeg joj je najviše žao što nije izborio finale.

Maja Bajamić: 'Sama sam sebi dokazala da mogu i više i bolje'

Pjevačica Maju Bajamić sudjelovanje u showu smatra najvećim životnim iskustvom glazbeno-scenskog karaktera dosad, te je, kako kaže, prvi put dobila priliku pokazati toliko širok spektar svojih mogućnosti.

- Dojmovi su super, iako su snimanja bila vrlo naporna. No, zbog toga sam postala još veća radnica i profesionalka u svom poslu.

Maju smo vidjeli kao Arethu Franklin, Panjabi MC-ja, Doris Dragović, Carla Douglasa, Jasmina Stavrosa, Danijelu Martinović, Sennu M, Johna Legendu, J. Lo, Coloniju, no Maja će najviše pamtiti Michaela Jacksona.

- Najteži zalogaj i vokalno i scenski bio mi je Michael Jackson. To je bila najzahtjevnija transformacija iz svih aspekata, od glazbe do vokalne prilagodbe i samih plesnih pokreta koji su iznimno teški. A tražila se lepršavost i lakoća i k tome, to je muška uloga. Činjenica je i da Michaela Jacksona više nema među nama i da je glazbena legenda, pa je time i odgovornost veća. Na mene je on imao veliki utjecaj kad je riječ o životnom pristupu sceni, ali i o izboru poziva. To dijelim s njim, ali trebalo je cijelu njegovu životnu priču donijeti na scenu i odraditi vrhunski. Po prirodi sam perfekcionist, dajem se do kraja. Tu je bila velika odgovornost, ali i ljubav prema njegovu liku i djelu i nisam htjela da bude bilo koji dio koji bi bio varijacija na temu. To je bila sredina showa i bila sam energetski na rezervi, umorna i emocionalno i fizički. U tjednu pripreme za Michaela Jacksona izgubila sam četiri kile, toliko mi je bilo stalo i fizički i psihički - otkriva Maja.

Uz brojne uloge koje su joj bile izvrsne, Maja izdvaja Arethu Franklin, Doris Dragović i posljednji nastup na kojem je utjelovila Indiru iz doba Colonije i kojim je očarala žiri i odnijela pobjedu.

Paola Valić Bekić tijekom showa Maji je postala odlična prijateljica, a od samog početka bila joj je favorit.

- Iskreno, uvijek puno očekujem od sebe i znam koliko mogu dati, a ovaj show je premašio sva moja očekivanja od sebe same i pokazao da mogu i više i bolje - sigurna je Maja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:09