POLICIJA PONOVNO OTVORILA SLUČAJ

RIJEŠENA JEDNA OD NAJVEĆIH HOLIVUDSKIH TAJNI, ZNA SE TKO JE UBIO PRELIJEPU GLUMICU? Skiper sa zloglasnog broda progovorio: 'Riječ je o široj zavjeri'

 
Natalie Wood i Robert Wagner
 Profimedia, Zuma Press - Archives

Slavna holivudska glumica Natalie Wood prije 37 nestala je s jahte kod otoka Santa Catalina.

Njezino tijelo, u spavaćici, pronađeno je na obali sljedećeg jutra. Na jahti su bili njezin suprug Robert Wagner te glumac i prijatelj Christopher Walken koji su tvrdili da je Natalie slučajno pala u more. Sve se htjelo prikazati kao nesreća u kojoj se Natalie slučajno poskliznula, pala u vodu i utopila se. No da stvar bude još čudnija, ona je tijekom cijelog svojeg života imala fobiju od duboke vode. Cijeli slučaj bio je vrlo sumnjiv i brojna su pitanja ostala otvorena zbog strašnih činjenica koje su isplivale na površinu.

Zato je u veljači ove godine policija iz Los Angelesa ponovno aktivirala slučaj i okarakterizirala ga kao smrt pod sumnjivim okolnostima, a glavni osumnjičeni Nataliein je tadašnji suprug, glumac Robert Wagner. Potaknut novootvorenom istragom, napokon je javno progovorio i 70-godišnji skiper - Dennis Davern - jedina osoba koja je uz troje prijatelja još bila na jahti Splendour tog kobnog dana, 28. studenoga 1981. godine.

Toga vikenda, tvrdi Davern, svi su se jako posvađali, a Wood ga je u jednom trenutku molila da joj omogući da ode s broda, predlažući da nabavi hidroavion kojim bi mogla pobjeći. Wagner je navodno napadao Walkena zbog njegova ponašanja prema Wood. Skiper Davern tvrdi kako su se u noći kada je Natalie Wood nestala svo troje glumaca - Wood, Wagner i Walken - svađali. Davern tvrdi da je Natalie ubijena i bačena s broda u Pacifički ocean - tvrdi da ju je ubio sam Wagner.

Sve to ispričao je za audio dokumetarnu seriju od 12 nastavaka nazvanu “Fatalno putovanje: Misteriozna smrt Natalie Wood”, koja je premijerno objavljena 20. srpnja, na dan kada bi bio Natalien 80. rođendan, a sada je objavljen sedmi nastavak.

Audio serija dostupna na podcastu javnosti predstavlja nove dokaze koji upućuju na širu zavjeru.

Davern tvrdi kako je kasnije ponovno otišao na krmu broda, gdje je našao Wagnera kako stoji na stepenicama za plivanje. Zamijetio je da nema Natalie ni gumenjaka. U tom trenutku skiper je pokušao započeti potragu za Wood.

- Vidio sam da nema gumenjaka i upalio sam motor jahte kako bismo se uputili u potragu, ali RJ (Wagner op. a.) mi je rekao: ‘Ne, ne, nemojmo to raditi. Ostanimo ovdje, otvorimo još jednu bocu vina’ - rekao je Davern u podcastu, dodajući kako je on bio osoba koju su poslali da identificira tijelo Natalie Wood, a ne njezin suprug. Policija je sad ponovno otvorila slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:51