POVRATAK NA A LISTU

Sandri Bullock smiješi se prvi Oscar

Zahvaljujući Juliji Roberts koja je zbog premalog honorara odbila ulogu u drami ‘The Blind Side’, Sandra Bullock je ponovno postala jedno od najbolje plaćenih holivudskih imena i najizglednija osvajačica zlatnog kipića
 SIPA

Sandra Bullock već godinama snima uglavnom komedije i romantične komedije u kojima je obično vrckasta i “slatkasta” s tek nekoliko ozbiljnih filmskih scena, no holivudski producenti prije pet godina polako su počeli odustajati od te 45-godišnjakinje.

Sve im je manje, naime, bila draga pomisao da će glavne junjakinje, najčešće one od “30 i sitno” godina glumiti Sandra koja je prešla 40-u. Zato Bullock od 2005. zaobilaze producenti komedija, a drame u kojima je glumila publika je mlako prihvaćala i malo su zarađivale.

No, ove je godine karijera te zgodne brinete “uskrsnula”, pa je snimila romantičnu komediju “Proposal”, komediju “All About Steve” i (napokon) dramu “The Blind Side” i vratila se na A listu.

Američka premijera bila je u studenom, a film je brzinski zaradio 105 milijuna dolara. Ulogu je odigrala izvrsno, pa mnogi kritičari prognoziraju da bi mogla osvojiti Oscara, I to zahvaljujući Juliji Roberts. Robertsova je, naime, bila nezadovoljna honorarom koji joj je ponudila produkcijska kuća Fox. Producenti su se dugo nećkali oko Bullock, no poslije nisu zažalili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:40