ZANOSNA GLUMICA

SANJA VEJNOVIĆ ‘Nekada sam dobivala stotine pisama dnevno. Ali se nisam umislila!’

Predivna glumica, koju trenutačno gledamo u Celebrity Masterchefu, ovih je dana snimila pilot za novu, još uvijek tajnu seriju Nove TV, u pregovorima je za jedan talijanski film te upravo završava produkciju filma ‘Svinjari’ na kojem radi sa suprugom Goranom Mećavom. Nikad nije bila zaposlenija ni privlačnija.
 Biljana Gaurina/CROPIX

Teško je kazati dugujem li dobar izgled i pravilnoj prehrani. No, sigurno je da raznolika, izbalansirana prehrana, koja uključuje puno povrća, voća, žitarica, ribe i malo mesa, ima veliku ulogu u očuvanju zdravlja. Mislim da je ključ u umjerenosti.

Ne treba pretjerivati s količinom obroka. Treba slušati svoj organizam, priuštiti si fine slastice ponekad, dobru čokoladu, čajeve, povremeno čašu dobrog crnog vina... Treba uživati u jelu kao i u svemu drugome - priča Sanja Vejnović, otkrivajući tajnu svog dobrog izgleda. Doista, gledajući je posljednjih dana kako vješto balansira namirnicama u kuhinji Celebrity Masterchefa Nove TV, malo tko bi povjerovao da je ona prešla pedesetu. Na Sanjinu ljepotu nisu ostali imuni ni stranci. Prije dvije godine našla se na listi korisnika priznate filmske stranice IMDB među najljepšim glumicama starijim od četrdeset godina, u elitnom društvu renomirane hollywoodske A liste, zajedno s Elizabeth Hurley, Naomi Watts, Danom Delany, Nicole Kidman, Salmom Hayek, Jennifer Aniston, Sandrom Bullock, Monicom Bellucci... Je li joj to priznanje laskalo?

- Ne znam kome ne bi laskalo, ali mislim da se time ništa bitno nije dogodilo. Kako došlo tako i prošlo.

Puno mi više znače priznanja za posao koji radim - skromno kaže glumica koja iza sebe ima 36 godina karijere.

Glumiti je počela kada je imala samo četrnaest godina, i to različite likove: pozitivke, negativke, policajke, profesorice, strankinje, žene starije od sebe, ali i muške uloge. Upravo je muškom ulogom i debitirala na filmu. Naime, nakon uloge djevojčice u televizijskoj drami Branka Ivande “Dugo putovanje”, Ivanda ju je angažirao i u igranom filmu “Prijeki sud” u kojem je glumila - dječaka.

Nakon filmova “Živi bili pa vidjeli” i “Visoki napon” glumila je u spektaklu “Banović Strahinja” uz glumca Franca Nera. Tu ju je zamijetio jedan turski redatelj i ponudio joj angažman u dvjema velikim serijama koje je u Turskoj gledalo čak 110 milijuna ljudi.

- Snimanja u Turskoj bila su prekrasna i zabavna. Snimala sam na mješavini turskog i engleskog, a imala sam lektora koji je sa mnom radio. Poslije su moju ulogu sinkronizirali na turski. U obje su serije glumili moji kolege iz bivše Jugoslavije, Milena Dravić, Neda Arnerić, Špela Rozin, a moj glavni partner bio je poznati turski glumac i pjevač Ahmet Özhan. To je bilo vrijeme i moje velike popularnosti u bivšoj državi. Dobivala sam stotine pisma dnevno. Ali, nikad se nisam umislila. Odgojena sam tako da na sve to gledam s odmakom, čvrsto prizemljena i orijentirana na svakodnevicu. Zvali su me da snimam još, no tada sam baš rodila sina Andreja i posvetila se majčinstvu - ispričala je svojedobno Sanja, koja je imala prvu casting agenciju u Hrvatskoj. Bila je casting director u dvadesetak uglavnom inozemnih projekata i koproducentica na filmu “Turneja” Gorana Markovića. Bavi se i produkcijom. Producirala je film “Tri muškarca Melite Žganjer”, u kojem se pojavila u ulozi policajke, a film “Sto minuta Slave”, o gluhonijemoj slikarici Slavi Raškaj, pripremala je četiri godine. Danas je pri kraju postprodukcije filma “Svinjari” mladog redatelja Ivana Livakovića. Na tom projektu radi sa suprugom Goranom Mećavom, a na pitanje je li raditi s mužem prednost ili mana iskreno odgovara:

- Kako kada. U našem je slučaju ipak više prednost nego mana - govori glumica koju je publika posljednjih godina mogla gledati u “Larinu izboru”, hit-serijalu Nove TV, ali i u filmu Sergia Castellitta “Venuto al Mondo” u kojem je glumila uz Penelope Cruz i malenu Sabinu iz Sarajeva kojoj je Sanja na filmskom platnu glumila mamu. A dok se nije snimalo, morala je, s osmijehom se prisjeća, Sabini napisati svojevrsnu potvrdu da djevojčica doista glumi s Larinom mamom. Jer, u razredu su joj svi vjerovali da glumi s Penélope Cruz, ali nitko joj nije vjerovao da u Torinu snima film s mamom glavne junakinje “Larina izbora”. Sanju ćemo, izgleda, ponovno gledati na Novoj TV.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju priloga Jutarnjeg lista Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 01:36