GDJE NA SILVESTROVO?

Sedam originalnih ideja za najluđu noć: Dočekajte Novu godinu u kinu, avionu, na planini ili u bazenu

 Arhiva

PLESNA NOVA - Split

U Splitu se ove godine prvi put održava veliki, međunarodni plesni tulum. Organizira ga plesna škola Centar plesa, a prijavilo se već 300 plesača iz inozemstva i stotine iz Hrvatske. Program počinje u hotelu Le Meridien Lav još na Staru godinu popodne, kada se održavaju plesne radionice na kojima i početnici mogu naučiti osnovne plesne korake. Doček se održava u istom hotelu na četiri floora s različitom plesnom muzikom. Uz njih, organiziran je i dječji floor na kojem se i klinci mogu zabaviti. Na švedskom stolu bit će velik izbor zdravih delicija bez umjetnih dodataka i ‘E’-ova, a tulum se nastavlja i sljedeći dan na plesnjaku na Bačvicama te reprizom dočeka navečer u Hemingway baru. Ovo dvodnevno plesanje i tulumarenje stoji 260 kuna.

U PLANINE - Čakovec

Planinarsko društvo Extreme iz Čakovca ovu će Novu godinu dočekati na svježem zraku , a može im se pridružiti tko god poželi i ima planinarskog iskustva i znanja. Jedna grupa kreće na Triglav, što je ozbiljniji uspon i zahtijeva kondiciju i osnovne alpinističke vještine, dok će novogodišnji noćni uspon na Ivanščicu svladati i manje istrenirani.

- Iz Čakovca se kreće oko 20 sati, dijele se troškovi prijevoza do Ivanščice, dok ostalih troškova nema jer si svatko nosi jelo i piće. Prije ponoći stižemo na vrh i pridružujemo se tulumu u planinarskom domu kad je najveselije - rekla je predsjednica planinarskog društva Roberta Radović.

DOČEK ‘U AVIONU’ - Zadar

Hostese odjevene u stjuardese koje gurajući avionska kolica prolaze i skupljaju tanjure i posuđe, četiri floora uređena poput aerodromskih terminala, dvorana u kojoj se puštaju filmovi i jedna za ljubitelje karaoka, a sve to u staroj tvornici specijalnih alatnih strojeva, hali većoj od 1000 kvadrata, koja se sada prvi put koristi za neki parti. Riječ je o dočeku Let 2012. koji je jedan od najmasovnijih u Zadru. Za tulum postoje dvije vrste boarding passa: economy za 180 kuna, u koji je uključen švedski stol, ali ne i sjedeće mjesto, te business class za 280 kuna koji uključuje i rezervaciju stola. Prema najavama organizatora, cijene pića bit će pristupačne.

FILMSKI DOČEK - Zagreb

Hrvatski filmski savez organizira doček u kinu Tuškanac za svoje članove, ali i sve filmofile i ljubitelje pokretnih slika. Ulazi se od 20 sati, a u 21 počinje prva filmska projekcija. Tijekom noći mogu se pogledati dvije ekskluzivne filmske projekcije (prije i poslije ponoći), jedna klasična filmska komedija (“Silom dadilja” iz 1934.) te kinopremijera duhovitog mjuzikla “Ljubav i cigarete”. Na ulazu gosti dobivaju kokice i jedno piće, nakon filma poslužuje se tradicionalna novogodišnja hrana poput sarme, a u ponoć se nazdravlja šampanjcem. Cijena dočeka je 200 kuna.

TROSTRUKI ROCK DOČEK - Split

Ovaj je doček u The Legends Baru neobičan zbog nekoliko stvari. Kao prvo, besplatan je, pa u bar možete navratiti ako bude loše na nekom drugom dočeku koji ste odabrali. Pušta se isključivo dobar rock, što je nažalost danas u Hrvatskoj također prilično neobično. No odabrali smo ga zbog treće stvari, a to je doček kroz tri vremenske zone. Ako vam je, kad završi odbrojavanje, žao što sljedeće morate čekati 12 mjeseci, ovdje ćete odrojavati tri puta u jednoj noći: dočekivat će se Nova u Splitu, Cape Townu i Moskvi, tako da će svakih nekoliko sati biti prilika da izljubite sve zgodne cure i dečke oko sebe. Ulaz je, kao što smo već rekli, besplatan.

SPORTSKI U NOVU - Varaždin

U baroknom gradu održava se već tradicionalna, 34. novogodišnja utrka. Muškarci trče šest kilometara, žene tri, a utrka prolazi glavnim ulicama i trgovima ovog prekrasnog grada. Pobjednici u svim kategorijama dobivaju pehare, a u apsolutnim i simbolične novčane nagrade. Svi koji završe utrku za uspomenu će dobiti majice. Ako ste sportskog duha i voljeli biste se napokon 1. siječnja probuditi bez mamurluka, prijaviti se možete u Sportskom atletskom klubu Varaždin.

WELLNESS DOČEK - Čakovec

Cijelu godinu ne nalazite vremena za opuštanje? Ako se po prvom danu cijela godina poznaje, onda se pobrinite da sljedeća bude opuštena i bez stresa. Gradski bazeni Čakovec sedmu godinu zaredom organiziraju doček s kupanjem, plesom i živom glazbom, pa ponoć možete dočekati doslovno namočeni u jacuzziju s čašom šampanjca u ruci. Cijena za odrasle je 185, a za djecu do 12 godina 100 kuna, u što je uključen švedski stol, kupanje, glazba i čaša šampanjca, a uštedjet ćete i na toaleti i šminki jer vam je potreban samo kupaći kostim, japanke i bademantil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:51