NAJPROFITABILNIJA

Seinfeld: Samo od repriza zarada gotovo 3 milijarde USD

Jedino bi crtani film "Simpsoni" mogao skinuti "Seinfelda" s trona. Samo Jerry godišnje zaradi do 80 milijuna dolara

ZAGREB - Najpoznatiji komičar na svijetu Jerry Seinfeld nakon 12 godina od završetka snimanja istoimene serije koja ga je proslavila i dalje puni džepove, pa tako godišnje zaradi između 65 i 80 milijuna dolara samo od repriza popularnog showa.

Ukleti glumci

Naime, vlasnici prava na emitiranje “Seinfelda” otkrili su da su od završetka serije 1998. na reprizama 180 snimljenih epizoda zaradili čak 2,7 milijardi dolara. “Seinfeld” je tako postao najprofitabilnijih 30 minuta u televizijskoj povijesti, a jedina emisija koja bi ga mogla ugroziti na tronu je crtana serija “Simpsoni”. Zanimljivo je da nakon “Seinfelda” nitko od glumaca nije uspio u nekom novom projektu, pa se čak pisalo da postoji svojevrsna seinfeldovska kletva. Jerryju loše ide s novim reality showom “The Marriage Ref”, a Jason Alexander, koji je utjelovio neurotičnog Georgea, iza sebe ima dvije propale serije - “Bob Patterson” i “Listen Up!”

Propali projekti

Otkačenom Krameru, kojega glumi Michael Richards, propao je istoimen i “The Michael Richards Show”, a više sreće imala je jedino Julia Louis-Dreyfus, koja je čak osvojila i Emmy za seriju “Nove avanture stare Christine”. No, ta je serija nedavno ukinuta zbog loše gledanosti.

Reprize i novac

2,7 milijardi USD zarada od 12 godina repriza

380 milijuna USD zarada na kabelskoj TV od repriza

14 milijuna USD po epizodi

65 - 80 milijuna USD godišnje zaradi Jerry Seinfeld od serije

180 prikazanih epizoda tijekom 9 sezona

30 milijuna gledatelja po epizodi

105 milijuna gledalo zadnju epizodu 1998.

1,7 milijuna USD cijena reklame od 30 sekundi tijekom finalne epizode

46 automobila marke Porsche posjeduje Jerry

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:41