CENZURA NA TAJLANDU

SEKSI MODELI U MINI BIKINIJIMA Vlada zabranila vrući kalendar aviokompanije: 'Treba stati na kraj iskorištavanju ženskog tijela'

Tajlandska vlada cenzurirala je niskobudžetnu aviokompaniju nakon što je objavljen provokativan kalendar sa supermodelima.

U kalendaru Nok Aira manekenke iz magazina Maxim poziraju oko aviona u različitim outfitima, a na jednoj fotografiji 12 djevojaka u žutim bikinijima stoji ispred aviona.

Ministar kulture kazao je kako se treba stati na kraj iskorištavanju ženskog tijela kao dio markentinškog poteza.

- Radi se o nedostatku društvene i kulturne odgovornosti i o ignoriranju posljedica, posebice po žensko dostojanstvo.

Nok Air pak brani kalendar i objašnjava kako nisu prešli granicu. - Reakcija iz ministarstva nije iznenađenađujuća, no mi vjerujemo da nismo prešli granicu, ljudi su ovakvim stvarima izloženi na dnevnoj bazi - kazao je izvršni direktor Patee Sarasin.

- Ovaj posao oduvijek je bio seksi, i zato modele stavljamo ispred aviona. Većini se kalendar sviđa i žele imati jedan primjerak. Naša je posada mlada, jer držimo da su mlade djevojke strastvenije pri posluživanju naših mušterija i više se fokusiraju na karijeru. Vjerujemo kako fotografije koje smo objavili nisu ružne. Kalendar pruža priliku djevojkama koje se žele eksponirati u profesionalnom svijetu, kazao je Sarasin.

Ministar kulture ipak je priznao da kalendar nije prekršio niti jedan zakon, pa prema Nok Airu neće biti podnijete nikakve tužbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:33