SLUČAJ WEINSTEIN

ŠOKANTAN OBRAT U PROCESU PROTIV NAJGOREG HOLIVUDSKOG SEKSUALNOG PREDATORA Njegova obrana oslabila iskaz glavne žrtve: 'Ove poruke sve dokazuju'

 
Harvey Weinstein
 REUTERS

Harvey Weinstein i njegova navodna glavna žrtva bili su u intimnoj vezi niz godina nakon događaja iz optužnice, tvrdi obrana američkog producenta, potkrijepivši to elektroničkim porukama koje su razmjenjivali.

Ta je žena jedina od triju navodnih žrtava iz optužnice koju je producent silovao, a druge dvije je napastovao.

Po njezinu iskazu, događaji su se zbili u ožujku 2013.

U žalbi za poništenje postupka, koja ima više od 150 stranica, odvjetnici Harveyja Weinsteina u petak su podastrli dijelove njihove korespondencije koja, ističu, svjedoči o neprekidnoj ljubavnoj vezi koja je trajala najmanje do 2017. godine.

Neke elektroničke poruke poslane su tek nekoliko tjedana nakon događaja iz optužnice i pokazuju kako se žrtva više puta htjela sastati s Harveyjem Weinsteinom.

"Nadam se da ću te danas vidjeti", "Možemo ručati ako imaš vremena", piše u nekim porukama.

Obrana ističe kako se navodna žrtva, čije ime se ne otkriva, obraćala "tonom koji je nedvojbeno bio srdačan".

"Još te volim. No mrzim osjećaj da ti služim samo za krevet", piše žena u poruci od 8. veljače 2017.

Odvjetnici Harveyja Weinsteina drže da ta rečenica pokazuje kako navodna žrtva "priznaje da je pristajala na intimni odnos s Weinsteinom".

Braniteljski tim vodi njujorški odvjetnik Benjamin Brafman koji je savjetovao Dominiquea Strauss-Kahna u slučaju Nafissatou Diallo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:35