Rolling Stone

Šokantan potez kultnog magazina: Berlusconi nova rock-zvijezda?!

Talijansko izdanje kultnog časopisa Rolling Stone proglasilo je Silvija Berlusconija "rock-zvijezdom godine", a kao prilog toj tvrdnji uredništvo magazina objavilo je ilustraciju talijanskog premijera na naslovnici.

Turbulentna godina

Odluka da titulu treba ponijeti nestašni premijer bila je jednoglasna, a tim su, za mnoge šokantnim, potezom, kažu, odali priznanje njegovu stilu života dostojnom rock-zvijezde.

- Čak ni izraz rock and roll nije dovoljan da se opiše Berlusconijev stil. Rod Stewart, Brian Jones i Keith Richards u svojim najboljim godinama bili su male bebe za tog čovjeka - objasnio je svoj potez Carlo Antonelli, glavni urednik talijanskog RS-a. Tom velikom i, neki bi rekli, ironičnom priznanju prethodila je vrlo turbulentna godina za premijera.

Loš smisao za humor?

U svibnju je njegova supruga Veronica Lario zatražila razvod nakon što su se u javnosti pojavile fotografije njezina Silvija kako se zabavlja na proslavi 18. rođendana mlađahne Noemi Letizije. Talijanska je javnost ubrzo nakon toga dobila i novi materijal za zabavu kada je prostitutka Patrizia D’Addario otkrila da je jednu večer bila angažirana za tulum održan u Berlusconijevoj rimskoj vili te da je tada s premijerom i spavala.

Jesu li Talijani tim potezom pokazali dobar ili loš smisao za humor i što o tome misle neki naši ljubitelji rock-kulture, otkrili smo mini anketom.

Bolje bi išao uz turbo-folk...

Krešo Dolenčić

Taj potez Rolling Stonea sigurno je bio ironičan, ali moram priznati i glup. Političari su, naime, tisuću milja od rocka, a Berlusconi bi k tome eventualno mogao biti na naslovnici časopisa o turbo-folku.

Arsen Dedić

Ponekad mi je samo jedan po gled dovoljan da pročitam čovjeka, a njegovu licu i njegovoj nadmenosti ne vjerujem. A to što su ga stavili na naslovnicu Rolling Stonea, veliko mi je i neugodno iznenađenje. To nema veze s rock-kulturom, ona ne podrazumijeva nečast, drskost i promiskuitet, pa da ga se zbog toga na taj način slavi.

Zdenka Kovačiček

Grozan potez, vjerojatno ironičan, ali nimalo ukusan. To je omalovažavanje rocka. To bi značilo da je rock na tako lošem glasu da ga se može povezivati sa skandalima jednog Berlusconija. No, činjenica je da se skandali koji za života prate rokere danas ne mogu ni približno mjeriti s onima političara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 10:40