POZIV IZ RIMA

Berlusconi će Kosor pokušati šarmirati ‘macho’ pristupom

Talijanski premijer što prije želi ugostiti našu šeficu Vlade. Silvio Berlusconi rado se želi dojmiti kao duhovit i istodobno nadmoćan ‘macho’ zbog čega upada u nevolje

RIM - Čim se pročulo da Silvio Berlusconi želi što prije razgovarati s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, u maloj hrvatskoj koloniji u Rimu pali su na um, pored ozbiljnih tema razgovora i mogući novi gafovi koji bi se tom prilikom mogli omaknuti najbogatijemu i najmoćnijemu Talijanu.

Silvio Berlusconi se rado želi dojmiti kao duhovit, žovijalan i istodobno nadmoćan ‘macho’ što zna izazvati razdragan smijeh onih koji mu se dive, ali zna dovesti u nedoumicu druge, koji imaju drukčije kriterije.

I finska predsjednica je pala

Kao svjedok na vjenčanju pokušao je poljubiti ruku 17-godišnjoj snahi turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana, žestokoj muslimanki poput svekra, koja, naravno, ne smije dopustiti da se drugi muškarac s njome ni rukuje, a kamoli da joj cjeliva išta, pa ni ruku.

“Imao sam ja uspjeha i s Turkinjama”, dosolio je Berlusconi novinarima koji su ga pitali kako je mogao napraviti takav gaf.

U Parmi je svojedobno objasnio da je Evropska agencija za prehrambenu sigurnost otvorena u tome lombardskom gradu, a ne u Helsinkiju, zato što je uspio uvjeriti finsku predsjednicu Tarju Halonen koristeći svoje “playboyske sposobnosti: udvarao sam joj se tako da je popustila”.

Na svojedobne Jospinove i Chiracove kritike da je Berlusconijeva politika antifrancuska, odgovorio je opet demonstrirajući svoje shvaćanje žovijalnosti: “Volim Francusku i nastavljam je voljeti. Dovoljno je prebrojati Francuskinje koje sam imao.”

Što li čeka Kosor?

Nije ostao dužan ni Sarkozyju. “Znate li koja je razlika između princa Alberta i predsjednika Sarkozyja? Albert je prvi u Monte Carlu, a Sarkozy posljednji na Monte Carli.”

Čime će se proslaviti kada se pred njim pojavi prva dama hrvatske politike?

I što li će potom drugima duhovito reći o njoj?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:42